Op de London International Wine Fair van afgelopen mei heeft Bollinger Champagne een nieuwe fles gepresenteerd. Helemaal nieuw is hij niet. De vorm is gebaseerd op de oude vorm van Bollinger uit 1846. Het verschil met de huidige vorm (ook wel ‘normale’ Champagnefles genoemd) zit hem vooral in de dunnere hals van de fles. Na onderzoek is gebleken dat dit beter is om de wijn te laten rijpen. ‘Ook geeft de nieuwe uitstraling meer gevoel van exclusiviteit’, aldus Mathieu Kauffmann, de chef de cave van Bollinger. De nieuwe fles van Bollinger is binnenkort bij ons verkrijgbaar.
Onze vergaderingen over de ‘wijn van de maand’ zijn altijd een levendige discussie. Want deze wijn wordt niet zomaar in het zonnetje gezet—hij is dé aanbieding van de maand en volgens ons de beste keuze binnen zijn prijsklasse.
Toch schuilt er een risico in te makkelijke keuzes. Elke maand een allemansvriend? Dat zou te simpel zijn.
Vanaf deze week is onze populaire podcast Robuust al op donderdagochtend te beluisteren op alle bekende podcastplatforms. Voorheen verscheen de aflevering op vrijdag, maar na veel overleg is besloten om een dag eerder ‘live’ te gaan met onze 30 minuten durende wijnpraat.
Soms gebeurt het gewoon, en dan kun je er weinig aan doen: een wijn verandert van naam! Soms krijgt een Franse wijnboer ineens een gekke ingeving, of blijkt een merknaam plotseling exclusief te zijn voor één land. Ach, we moeten er maar mee dealen. En zolang de wijn net zo lekker blijft, wat maakt het dan eigenlijk uit?