Met maar liefst drie nieuwe wijnen van Serre dei Roveri hebben we ons assortiment in Piemonte eens even stevig uitgebreid! En we worden vooral zelf erg gelukkig van de enorm strakke prijs die deze wijnen hebben. Hoge kwaliteit voor relatief maar een paar euro! En het zijn ook nog eens stuk voor stuk karakteristieke wijnen.
Roero Arneis
Dit is de naam van een druif die bijna uitsluitend groeit in het noordwesten van Italië. De wijn geeft veel frisheid en een lekkere kruidigheid. Echt mooi voor de zomer, met frisse salades of gewoon in de tuin.
De Barbera doet het ook uitstekend in dit wijngebied bij Turijn. Sappigheid en een lekkere dosis fruit maken dit bij uitstek een wijn om te koelen! Daar kun je altijd leuk mee spelen.
Daar is hij weer hoor: de productiemethode van Amarone! De Barbera laten ze indrogen tot rozijntjes en maken er daarna wijn van. Dan krijg je een stevige, dikke rode wijn die uitermate goed te combineren is met een dikke steak van de barbecue!
Ik durf toch wel te zeggen dat er één druif onbetwist op nummer 1 staat qua verkoop: Chardonnay. En dan het liefst een hele dikke, vette, houtgerijpte Amerikaanse. En laten we nu net een pallet met extra voordeel ingekocht hebben. En zoals het Amerika betaamt, zijn dit niet 600 maar 672 flessen. Dat zijn er echt een heleboel. Maar in het tempo waarin wij elk jaar deze superscherpe actie hebben, kan het een kwestie van een paar dagen zijn dat dit alweer weg is.
Wij zijn altijd druk met het verkopen van mooie wijnen. Maar minstens zo druk kunnen we zijn met de inkoop. En wanneer we daar de ‘vruchten’ van weten te plukken, zijn we enorm blij. Zo liepen we tegen een partij Barolo aan uit de jaargang 2021 die er zó ontzettend goed bij stond. Die konden we natuurlijk niet in Italië laten staan.
Castelão! Zegt het je iets? Dit is een inheemse druif uit Portugal, en een onontdekte rakker. Van deze fijne druif kun je ontzettend lekkere rode wijnen maken, en daar weten ze alles van bij Casa Ermelinda uit Setúbal. De wijnmakers hebben een vleugje Shiraz toegevoegd en het gistende druivensap laten rijpen op Frans eiken, vier maanden lang.