Inmiddels ben ik verhuisd met de wijnwinkel. Ach, verhuizen kon je het niet echt noemen. 15 Meter hebben we gelopen met de flessen om ze in de nieuwe wijnkasten te leggen in het bijzonder mooie pand waar we nu zitten. De opening is geweest. 300 Mensen zijn er op af gekomen en het was een bijzonder gezellige avond. Na enige tijd ben ik op een paar wijndozen geklommen om een kort woord te richten tot de mensen die me hebben geholpen om deze mijlpaal te bereiken. Buiten, op de straat, heeft de officiële openingshandeling plaatsgevonden door middel van het ‘sarbreren’ van een fles Cava door mijn vader. Ik had me nooit voorgesteld dat er zo veel mensen op de opening af zouden komen. Er werd tot in de late uurtjes genoten van de lekkere happen en de mooie wijnen. Iedereen kwam en ging met een brede lach op het gezicht. De laatste die weg ging was ik zelf met de grootste glimlach. Als de opening een voorbode is voor wat gaat komen, dan zit het wel goed!
Veel wijnliefhebbers besteden veel tijd aan het kiezen van de juiste fles. Een mooi wijnhuis, een interessante druif, een goed jaartal. Maar opmerkelijk genoeg staat het glas waarin we die wijn vervolgens schenken vaak minder in de spotlight. Terwijl dat glas misschien wel het verschil maakt tussen best lekker en wow, hier gebeurt iets.
Griekenland is misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij wijn, maar dat zou het wél moeten zijn. Want terwijl de wereld vooral kijkt naar Frankrijk, Italië en Spanje, maakt Griekenland stilletjes een indrukwekkende inhaalslag. Het land heeft alles wat een wijnliefhebber zich kan wensen: zon, zee, bergachtig terroir én een wijncultuur die ouder is dan die van welk ander Europees land dan ook.
Als er één wijn is die de tand des tijds moeiteloos heeft doorstaan, dan is het de Elios – dé Negroamaro uit de hak van de laars. Vanaf de start van Siersma Wijnadvies in 2006 had deze Zuid-Italiaan direct een basisplaats in het team.