Het weer in heel Europa is van slag. De temperaturen liggen veel te laag en de nachtvorst is eind april vooral niet gewenst in de wijngebieden. De Bourgogne kampt met zeer veel jonge knoppen die zijn doodgevroren. De oogst van 2017 zal daarom behoorlijk veel kleiner, en daarom ook duurder worden.
Champagne
Ook in de wijnstreek Champagne is het 'geen vrolijke bedoeling'. Verschillende bronnen op de Sociale Media melden over reddingsplannen en acties waarbij er kleine vuurtjes gestookt worden in de wijngaarden om de vorst tegen te houden.
1991
Ruim 25 jaar geleden was er ook in deze tijd van het jaar een extreme koudegolf. Dit resulteerde in één van de slechtste wijnjaren van de vorige eeuw.
Deze zomer waren wij in Chianti en het voelde alsof we de streek opnieuw ontdekten. Wat is het leven daar goed. Glooiende wijngaarden zover je kijkt, kleine dorpjes met de beste trattoria’s en natuurlijk heerlijke wijnen. Meestal rood en gemaakt van de altijd fijne Sangiovese.
Een heel jaar lang hebben we hiernaartoe gewerkt. Na onze zoektocht naar de mogelijkheid om een eigen wijngaard te starten, zijn we in 2025 zelf aan de slag gegaan in Twente. Het werd een avontuur vol uitdagingen, nieuwe ontdekkingen en vooral heel veel plezier. En vanaf vandaag kun je alles volgen op YouTube.
Rebottled geeft wijnflessen een nieuw leven. In plaats van ze weg te gooien veranderen zij gebruikte flessen in stijlvolle glazen, karaffen en woonaccessoires. Het resultaat is een unieke collectie die mooi is om te zien en ook nog eens goed is voor de wereld.