Bij het Perswijn Wijnconcours is The Wolftrap Red van Boekenhoutskloof uitgeroepen tot de beste Syrah t/m € 10,- Dit is wat de jury zei over de wijn: Het lijkt er op dat Zuid-Afrika steeds meer succes heeft met wijnen op basis van syrah en blends met deze druif, naar het voorbeeld van wijnenuit het Rhônedal. Dat is ook niet heel verwonderlijk. Ook in Zuid-Afrika zijn wijnboeren afgestapt van het lukraak aanplanten van internationale druivenrassen die iedereen kent, om maar wijn te kunnen verkopen. In plaats daarvan wordt steeds beter gekeken welke rassen het beste passen bij het klimaat en de ligging van de wijngaarden. Voor Zuid-Afrikaans rood is syrah een goede basis gebleken. Het levert wijnen op die zich kunnen meten met hun familie uit Frankrijk, en die soms zelfs ‘Rhône-plus’ zijn. Met van alles een beetje meer: een beetje meer chocolade, een beetje meer kruiden, een beetje meer koffie en misschien ook wel een beetje meer verleiding. Het zijn, kortom, wijnen die in de smaak vallen. Dat blijkt ook bij deze wijn. De ‘Wolftrap’, met meer dan 80 procent syrah, is niet direct te plaatsen. Is het ‘oude wereld’ of toch ‘nieuwe wereld’? Het maakt niet uit. Het is een charmante verleider die op zichzelf al heerlijk is, maar ook zijn mannetje staat bij het eten. De toevoeging van wat mourvèdre zorgt voor fijne stevigheid en goede zuren, die de wijn ook naast een krachtig gerecht nog steeds mooi fris houdt.
Deze zomer waren wij in Chianti en het voelde alsof we de streek opnieuw ontdekten. Wat is het leven daar goed. Glooiende wijngaarden zover je kijkt, kleine dorpjes met de beste trattoria’s en natuurlijk heerlijke wijnen. Meestal rood en gemaakt van de altijd fijne Sangiovese.
Een heel jaar lang hebben we hiernaartoe gewerkt. Na onze zoektocht naar de mogelijkheid om een eigen wijngaard te starten, zijn we in 2025 zelf aan de slag gegaan in Twente. Het werd een avontuur vol uitdagingen, nieuwe ontdekkingen en vooral heel veel plezier. En vanaf vandaag kun je alles volgen op YouTube.
Rebottled geeft wijnflessen een nieuw leven. In plaats van ze weg te gooien veranderen zij gebruikte flessen in stijlvolle glazen, karaffen en woonaccessoires. Het resultaat is een unieke collectie die mooi is om te zien en ook nog eens goed is voor de wereld.