HomeActueelVajra Barolo 2020 | Nummer 9 in de Wine Spectator Top 100!
Vajra Barolo 2020 | Nummer 9 in de Wine Spectator Top 100!
Nieuws
20 november 2024
Leestijd: 1 min
Bijzondere Barolo
We zijn verheugd aan te kondigen dat de Vajra Barolo 2020 de 9e plaats heeft behaald in de prestigieuze Wine Spectator Top 100 van 2024. Deze bijzondere Barolo is een schitterend voorbeeld van Italiaanse wijnkunst en is wereldwijd erkend voor zijn diepgang, elegantie en complexiteit.
Slechts 120 flessen
Van deze topwijn hebben we slechts 120 flessen beschikbaar, en ze zijn nu exclusief online te bestellen. De voorraad is zeer beperkt, dus wees er snel bij! De Vajra Barolo 2020 wordt binnenkort geleverd en kan binnen twee weken bij je worden bezorgd.
We adviseren deze wijn minstens8 tot 10 jaar weg te leggen voor de optimale smaakontwikkeling. Dit maakt de Vajra Barolo 2020 niet alleen een geweldige keuze voor vandaag, maar ook een waardevolle aanvulling voor je wijncollectie. Mis deze kans niet en bestel snel!
Ik durf toch wel te zeggen dat er één druif onbetwist op nummer 1 staat qua verkoop: Chardonnay. En dan het liefst een hele dikke, vette, houtgerijpte Amerikaanse. En laten we nu net een pallet met extra voordeel ingekocht hebben. En zoals het Amerika betaamt, zijn dit niet 600 maar 672 flessen. Dat zijn er echt een heleboel. Maar in het tempo waarin wij elk jaar deze superscherpe actie hebben, kan het een kwestie van een paar dagen zijn dat dit alweer weg is.
Wij zijn altijd druk met het verkopen van mooie wijnen. Maar minstens zo druk kunnen we zijn met de inkoop. En wanneer we daar de ‘vruchten’ van weten te plukken, zijn we enorm blij. Zo liepen we tegen een partij Barolo aan uit de jaargang 2021 die er zó ontzettend goed bij stond. Die konden we natuurlijk niet in Italië laten staan.
Castelão! Zegt het je iets? Dit is een inheemse druif uit Portugal, en een onontdekte rakker. Van deze fijne druif kun je ontzettend lekkere rode wijnen maken, en daar weten ze alles van bij Casa Ermelinda uit Setúbal. De wijnmakers hebben een vleugje Shiraz toegevoegd en het gistende druivensap laten rijpen op Frans eiken, vier maanden lang.