Arrufiac
Arrufiac is een witte druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd in de regio Gascogne in het zuidwesten van Frankrijk. Het is een zeldzame druivensoort die voornamelijk wordt gebruikt in de productie van zoete wijnen zoals de beroemde Pacherenc du Vic-Bilh.
Rijping
De Arrufiac-druif heeft een dikke schil en is bestand tegen ziekten, waardoor hij goed kan gedijen in het vochtige klimaat van de regio Gascogne. De druiven rijpen laat en worden vaak pas geoogst in oktober of november, waardoor ze een hoog suikergehalte hebben en perfect zijn voor het maken van zoete wijnen.
Exotische aroma's
Wijnen die zijn gemaakt van Arrufiac-druiven hebben vaak aroma's van exotisch fruit en honing, met tonen van bloemen en kruiden. Ze hebben een volle body en een zachte textuur, met een delicate zuurgraad die zorgt voor een aangename frisheid. Door de hoge suikergehaltes in de druiven hebben de wijnen vaak een natuurlijke zoetheid die goed in balans is met de zuren.
Home > Arrufiac