Vragen? Bel: 035 888 95 95
De mooie wijnen van Frankrijk
Wijnadvies
één advies voor Franse wijnen is onmogelijk! Blijf iedere dag proberen. Dat is ons wijnadvies!
Filters tonen

Frankrijk

Frankrijk is het meest befaamde en meest geromantiseerde wijnland van de wereld en ook de grootste producent van wijn. Veel wijnlanden zijn dan ook geïnspireerd door de parels uit bijvoorbeeld Bordeaux, Bourgogne en Champagne. Frankrijk is een echt rolmodel voor de rest van de wereld en in het land huizen de meest toonaangevende universiteiten op het gebied van viticultuur.

Franse wijnen van Siersma WijnadviesCultuur

Het is tevens de geboorteplaats van het idee dat terroir het karakter en de kwaliteit van de wijn bepaalt. In het begin van de twintigste eeuw resulteerde dat in het wereldberoemde systeem ‘Appellation Contrôlée’. De AOC wijnen bevatten topwijnen waar het land zo ontzettend trots op is. Het is traditie om op het wijnetiket eerder de geografische naam te vermelden, zoals Chablis, Crozes-Hermitage en Beaujolais, dan het druivenras.

Wijn is verweven met de Franse cultuur, al is de consumptie per hoofd van de bevolking de afgelopen tientallen jaren drastisch gedaald. Dat heeft niets met de kwaliteit van of de liefde voor wijn te maken. Ook in Frankrijk is de regelgeving op het gebied van alcoholreclame en het rijden onder invloed de laatste tientallen jaren steeds meer aan banden gelegd.

Home > Frankrijk

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp