Vragen? Bel: 035 888 95 95
De wijnen van Noord-Amerika
Great, Greater, Greatest
Niet alle wijnen uit de USA zijn dik, zwaar en vol. Er bestaan ook zeer elegante en verfijnde wijnen!
Filters tonen

Noord-Amerika

Zowel in Canada als in de Verenigde Staten wordt wijn geproduceerd. De VS is een grote speler op de wijnmarkt, zowel als producent als importeur. Er wordt zelfs zo veel wijn geproduceerd dat de Verenigde Staten nu op de vierde plaats staan, na Spanje, Frankrijk en Italië.

Noord-Amerikaanse wijnen van Siersma WijnadviesWijnproductie

Het overgrote deel van de Amerikaanse wijnproductie komt uit Californië. De staat produceert niet alleen veel, de wijnen zijn ook van hoge kwaliteit. De staten die daarna volgen zijn Washington, de staat zelf en niet DC waar de overheid zit, Oregon en New York.

Druivenrassen die men onder meer in de Verenigde Staten kan vinden zijn Chardonnay, Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir en Sauvignon Blanc.

Canada ligt op het noordelijkste puntje waar wijnbouw nog mogelijk is. Er zijn twee gebieden die er toe doen: Ontario en British Columbia. Riesling, Chardonnay en Pinot Noir doen het goed in Ontario. In British Columbia bestaan de meest succesvolle wijnen uit Pinot Blanc, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Riesling en Gewürtztraminer.

Home > Noord-Amerika

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp