Vragen? Bel: 035 888 95 95
Riesling Veelzijdiger bestaat bijna niet!
Filters tonen

Riesling

Stel dat het volgende aan u gevraagd wordt. Er kan op de wereld nog maar één druifsoort worden aangeplant? Een onmogelijke vraag natuurlijk, maar welke druif zou u antwoorden?

Wij gaan u de tip geven. Kies Riesling! Deze druif heeft alles in huis om de rest van uw leven interessant te blijven. Wanneer u de wijn jong drinkt dan beschikt de druif complex fruit, goede mineraliteit en een afdronk waar je u tegen kunt zeggen. 

Wat een bijkomend voordeel is van de Riesling druif is dat de wijn ook kan ouderen. Uiteraard moeten we dan wel beschikken over hoge kwaliteit Riesling. Wanneer een Riesling een paar jaar wordt bewaard in de kelders ontwikkeld zich een totaal nieuwe wijn. 

LEES TIP: Waarom blijven mensen maar denken dat alle Duitse Riesling zoet is? 

Good Petrol

Good Petrol is een van de bekende termen bij een Riesling op leeftijd. In de geur is dan letterlijk de geur van petroleum te ontdekken. Wanneer je dit voor de eerste keer ruikt wordt je bevangen door blijdschap. Je proeft enorme complexe smaken, maar de aangename zuren blijven ervoor zorgen dat elke slok een feest is. 

Waar vinden we Riesling?

Riesling vinden we eigenlijk overal ter wereld. Van de Elzas in Frankrijk tot aan Nieuw-Zeeland. Ook landen als Duitsland, Oostenrijk en koelere wijngebieden in Amerika wordt de Riesling vertegenwoordigd. 

Het klimaat is enorm belangrijk voor de Riesling. Een Riesling druif voelt zich thuis in de koelere wijnklimaten, maar heeft wel een rijke hoeveelheid zon nodig om goed rijp te worden. In de winter mogen de wijnranken in de sneeuw staan. Dat is geen enkel probleem. 

Steile hellingen zoals de Moezel streek in Duitsland is perfect voor de druif. Dit zorgt voor diepe verworteling van de wijngaarden. Als een wijnrank moeite moet doen voor zijn voedingstoffen dan is dat uitstekend voor de kwaliteit van de druif.

Home > Riesling

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp