Vragen? Bel: 035 888 95 95
de wijnen van Nieuw-Zeeland
Filters tonen

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland bestaat uit twee eilanden, het Noordereiland en het Zuidereiland. Over het algemeen zijn de temperaturen op het Noordeiland warmer dan op het Zuidereiland en is het klimaatverschil tussen de twee uiterste wijngaarden groot. Zo kent Auckland in het noorden een warm maritiem klimaat met warme, vochtige zomers en natte winters, terwijl in Central Otago in het zuiden een vrij koel, continentaal klimaat heerst.

Wijnen uit Nieuw-Zeeland bij Siersma WijnadviesVerandering

Zeer recent heeft Nieuw-Zeeland een grote verandering ondergaan. Zo is het aantal wijngaarden tussen 2003 en 2010 verdubbeld. Ongeveer de helft daarvan is aangeplant met Sauvignon Blanc. Vooral de Sauvignon Blanc uit Marlborough, dat bovenin het Zuidereiland ligt, is het visitekaartje voor het land geworden. Voor rode wijn is dat Pinot Noir.

Na Sauvignon Blanc is Chardonnay het meest te vinden. Door middel van verschillende technieken en processen worden er verschillende stijlen Chardonnay gemaakt, waaronder ook mousserende wijn. Andere rode druivenrassen die in mindere mate op de eilanden aangeplant staan zijn Merlot, Cabernet Sauvignon en Syrah.

Home > Nieuw-Zeeland

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp