Vragen? Bel: 035 888 95 95
Alcohol Vrij
Filters tonen

Alcholvrije Wijnen

De opkomst van alcoholvrije wijnen wordt steeds groter en groter. Alleen wat is alcoholvrije wijn nou? Bij alcoholvrije wijn is de wijn gedealcoholiseerd en daardoor bevat de wijn een alcoholgehalte van minder dan 0,5%, dit wordt gedaan door verschillende methodes. Hierdoor mag de wijn alcholovrije wijn genoemd worden. De meeste alcholovrije wijnen hebben een alcoholpercentage 0,01% en mogen alcoholvrij worden genoemd.

Manier van maken

Alcoholvrije wijn wordt gemaakt aan de hand van verschillende methodes. De drie belangrijkste methodes zijn vacuümdistillatie, omgekeerde osmose en spinning cone column. De moderne manier van het dealcoholiseren gebeurd door bij de processen de tempratuur te verlagen zodat meer aroma's behouden blijven. Dit gebeurd vaak met systemen die verloren aroma's opvangen om later weer toe te voegen aan de alcoholvrije wijn. 

Alcoholvrij wordt steeds hipper

We zien steeds vaker dat er om alcoholvrije dranken wordt gevraagd. Dit komt, omdat we steeds bewuster bezig zijn met de eigen gezondheid. Zo kiezen we ook steeds vaker voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Daarnaast is de kwaliteit in alcoholvrije wijn enorm verbeterd in de afgelopen jaren en is er ook steeds meer keuze. Dit maakt het kiezen voor een alcoholvrije wijn steeds fijner! 

Alcoholvrije wijnen

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp