Vragen? Bel: 035 888 95 95
Ontdek Roemenië
Echte kwaliteit
Die vind je absoluut in Roemenië! Hier liggen de lonen lager maar het klimaat is uitstekend voor wijnbouw!
Filters tonen

Roemenië

Niet zo bekend als wijnland, maar de kwaliteit van de Roemeense wijnen is de laatste jaren flink verbeterd. Toch zijn de Roemenen al zeker vierduizend jaar bezig met wijnbouw. De geschiedenis gaat terug naar de tijd dat de Grieken de wijnbouw daar introduceerden.

Roemeense wijnen van Siersma WijnadviesKlimaat

Druiven hebben het er niet altijd makkelijk. Zo heerste er in 2011, 2012 en 2013 extreme droogte en kunnen winters weer extreem koud zijn.

Roemenië kent aardig wat verschillende druivensoorten, bij de telling in 2013 werden er 95 verschillende soorten vastgesteld. De twee meest aangeplante witte druivensoorten zijn Fetească Albă en Fetească Regală. Van beide soorten wordt geparfumeerde, droge witte wijn gemaakt. Maar ook de bekendere druivenrassen zoals Riesling, Sauvignon Blanc en Chardonnay doen het goed in Roemenië.

Op het gebied van rode wijn staan Merlot en Cabernet Sauvignon het meest aangeplant. De lokale blauwe druivenrassen Roşioară en Băbească Neagră, oftewel ‘grootmoeders druif’, verliezen steeds meer terrein. Daarentegen werkt de Fetească Neagră zich langzaam op en is hard op weg om de signatuur druif van Roemenië te worden.

Home > Roemenië

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp