Vragen? Bel: 035 888 95 95
bijzondere wijnen uit Libanon
Filters tonen

Libanon

Bij Libanon denken mensen niet gelijk aan wijn. Toch is het land één van de oudste gebieden waar wijn geproduceerd wordt. In Baalbek, een oude stad in de Bekaa Vallei, dat zich in het hart van het wijngebied bevindt, staat de eeuwenoude tempel van Bacchus. En Bacchus is weer de Romeinse god van de wijn.

Wijnen uit Libanon bij Siersma WijnadviesInvloeden

Ondanks dat de wijngeschiedenis van het land verder teruggaat dan menig ander land, is het juist de invloed van de Fransen die nog altijd aanwezig is op het gebied van druivenrassen. Al honderdvijftig jaar staan er veel druivenstokken aangeplant van Cinsault, Carignan, Mourvèdre, Grenache en Ugni Blanc. In de loop der jaren zijn daar heel wat internationale variëteiten bij gekomen.

Veel wijnmakers in Libanon inspireren hun rode wijnen op de blends uit Bordeaux en de Rhône, maar wijnen van Cinsault, Carignan, Mourvèdre en Grenache worden ook steeds populairder. Ook de witte wijnen uit het land gemaakt van Chardonnay, Sauvignon Blanc en soms Viognier, worden steeds serieuzer genomen. Echt lokale druivenrassen zijn Obaideh en Merweh, ook wel geschreven als Merwah. Deze zijn gelijk aan Chardonnay en Sémillon. 

Home > Libanon

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp