Vragen? Bel: 035 888 95 95

Wijn & spijs

Groentetaart met serranoham
Wijn & spijs

Groentetaart met serranoham

De herfst is weer begonnen! Tijd voor rode wijn bij stevigere gerechten. Dit gerecht is speciaal ontworpen voor onze Côtes du Rhône Villages van Boutinot, met eigen etiket! Een heerlijk stoere, maa...

Lees meer
Gnocchi met Parmezaan roomsaus
Wijn & spijs

Gnocchi met Parmezaan roomsaus

Gnocchi is erg makkelijk zelf te maken, maar ook gemakkelijk te kopen in de supermarkt. Voor ieder wat wils dus. Alles zelf maken? Volg dan het volledige recept. Heb je de Gnocchi al in de koelkast...

Lees meer
Bavette met zoete aardappelchips en zomergroente
Wijn & spijs

Bavette met zoete aardappelchips en zomergroente

Wat is er nou beter op een zomeravond dan een hete BBQ. Met dit recept ga je zeker genieten! Marineerde bavette met seizoen groenten en krokante chips. Dat wordt genieten!

Lees meer
Varkenshaas spiesen met zomersalade
Wijn & spijs

Varkenshaas spiesen met zomersalade

Een heerlijk gerecht voor zowel op de BBQ als op de grill! Tip: Combineer met een licht gekoelde rode wijn.

Lees meer
Kreeft
Wijn & spijs

Kreeft

Er zijn maar weinig gerechten waarbij er ander bestek op tafel moet komen dan je bekende mes en vork. Toch heeft dit alom bekende schaaldiertje dat voor elkaar gekregen. Zelfs met een speciale kree...

Lees meer
Paling met Yakitori
Wijn & spijs

Paling met Yakitori

Laten we direct maar beginnen met de credits van dit legendarische gerechtje. We vonden dit met een prachtige foto in een boek van restaurant Aan de Poel in Amstelveen. En we zouden en moesten dit...

Lees meer
Gorgonzola
Wijn & spijs

Gorgonzola

Gorgonzola is een kaassoort. Het is een blauwe schimmelkaas. De kaas is afkomstig uit Noord-Italië. Sommigen beweren dat de kaas uit Milaan komt. Dat is echter niet helemaal zeker. Het is een zacht...

Lees meer
Blauwe kaas truffels
Wijn & spijs

Blauwe kaas truffels

Wanneer je echt origineel voor de dag wilt komen is een eenvoudige kaasplank niet voldoende. Dit is de tip om onvergetelijk de geschiedenis in te gaan: De blauwe kaastruffel! Een heerlijke kleine b...

Lees meer
Paella met konijn
Wijn & spijs

Paella met konijn

Paella komt uit Valencia en kennen we vooral in de variatie met de zeevruchten. Maar het kan nog meer Spaansr door te werken met vlees. Dit is eenrecept van Arjan Dijkman.

Lees meer
Asperges
Wijn & spijs

Asperges

Traditiegetrouw gaat op de 2e donderdag van april het aspergeseizoen van start. Dit is dan altijd een hoogtepunt voor de ware aspergefanaat! Asperges worden allang niet meer enkel op de klassieke m...

Lees meer
Patrijs
Wijn & spijs

Patrijs

De patrijs behoort tot het klein wild. Je hebt grijze patrijs en rode patrijs. Patrijs is een ware delicatesse. Het vlees wordt omschreven als fijn, maar droog. Barderen (het vlees inpakken in spek...

Lees meer
Sashimi
Wijn & spijs

Sashimi

Loop eerst naar de beste visboer en koop het mooiste stukje zalm en tonijn om vervolgens langs de kookwinkel te gaan voor het scherpste mes wat ze hebben en klaar bent u! Sashimi: rauwe, verse vis...

Lees meer
Mosselen in rode wijn
Wijn & spijs

Mosselen in rode wijn

Bij de bereiding van mosselen gebruik je traditioneel witte wijn. Maar weet je dat ze ook heel lekker smaken als je ze laat zwemmen in rode wijn? Bereid ze eens op deze manier. Op zijn Spaans, met...

Lees meer
Geitenkaas
Wijn & spijs

Geitenkaas

Lang niet iedereen zal het met ons eens zijn: Maar Kaas & Wijn horen bij elkaar! En echt niet iedere wijn gaat lekker bij elke kaas. Maar als het 'dekseltje op het potje past' dan kan het ook echt...

Lees meer
Oesters
Wijn & spijs

Oesters

Een oester is een eetbaar weekdier dat in ondiepe, warme wateren van de oceaan leeft. De schelp bestaat uit twee kleppen, de bovenste is vlak en de onderste gebogen. De buitenkant is ruw, grijskleu...

Lees meer
Zuurkool
Wijn & spijs

Zuurkool

Een heerlijk bordje zuurkool met een goed stuk spek en een heerlijke worst! Het klinkt ontzettend Hollands, maar als wijnliefhebber moeten wij toch ook echt aan de Elzas denken. Hier maken ze dit g...

Lees meer
Garnalencocktail
Wijn & spijs

Garnalencocktail

0,5 dl. creme fraiche 2 eetlepels tomatenketchup 4 eetlepels mayo 2 eetlepels cognac of sherry zout, peper 4 schijfjes citroen 4 slablaadjes 150 gepelde garnalen eventueel het vruchtvlees van e...

Lees meer
Crème brûlée
Wijn & spijs

Crème brûlée

Ooit zei Koning Willem-Alexander dat zijn lievelingstoetje een Crème brûlée was. Over het woord: 'toetje' kunnen we nog wel eens een discussie hebben. Maar over het feit dat een Crème brûlée: 'lekk...

Lees meer

Home > Wijnadvies > Wijn & spijs

© 2021 Siersma Wijnadvies