Vragen? Bel: 035 888 95 95

Wijn & spijs

Zweedse zeevruchten pasta
Wijn & spijs

Zweedse zeevruchten pasta

Wat is er nou lekkerder dan een verteerbare pasta met zeevruchten? Niet dat dit recept typisch Zweeds is, maar het officiële recept is wel door iemand uit Zweden. Al met al. Het is gewoon heerlijk...

Lees meer
Pompoensoep met gember en peer
Wijn & spijs

Pompoensoep met gember en peer

Deze snelle doordeweekse avondsoep kan veel winterse blaren genezen ... warm, romig en met een vleugje kruiden, dit gerecht is een gemakkelijke oplossing als je lijst lang is en het avondeten snel...

Lees meer
Salade met Gegrilde Nectarine
Wijn & spijs

Salade met Gegrilde Nectarine

Tijdens de drukke zomermaanden vult deze eenvoudige en smaakvolle salade de rekening als het gaat om een ​​snelle lunch of diner. Een combinatie van zoet, zout en hartig, alles wat deze salade nodi...

Lees meer
Hoender Samoesa
Wijn & spijs

Hoender Samoesa

Hoender Samoesa is een erg smaakvol Zuid-Afrikaans gerecht, maar is natuurlijk ook een heerlijke snack. Hoewel de Zuid-Afrikaanse keuken dit gerecht als eigen beschouwd, komt het officieel uit de I...

Lees meer
Bobotie
Wijn & spijs

Bobotie

De lekkerste Bobotie aten wij ooit op één van de mooiste plekjes van Zuid-Afrika: Hermanus. Dit is de plek waar je in de juiste tijd van het jaar de walvissen en dolfijnen door de lucht kan zien vl...

Lees meer
Snelle groene pasta met gamba's
Wijn & spijs

Snelle groene pasta met gamba's

Wat een lekkere combinatie, spinazie en gamba's! Met dit recept kun je binnen 20 min genieten van een heerlijke pasta en een bijpassend glas wijn. Dus lees snel verder!

Lees meer
Pulpo a la Gallega
Wijn & spijs

Pulpo a la Gallega

De tapaskeuken kent veel verschillende gerechten als albóndigas, tortilla de patatas en pata negra, maar de Gallische octopus is er een die het maken ook meer dan waard is!

Lees meer
Courgette met geitenkaas
Wijn & spijs

Courgette met geitenkaas

Courgette met geitenkaas en pijnboompitten! Wat is dit een heerlijk fris en verteerbaar voorgerecht. Je hoeft echt geen keukenprinses te zijn of lang in de keuken te staan en toch heb je gelijk een...

Lees meer
Luxe erwtensoep
Wijn & spijs

Luxe erwtensoep

Meestal als we denken aan erwtensoep, denken we aan die dikke, warme soep met stukken worst. Dit recept is iets wat delicater en kan zowel koud als warm geserveerd worden. Hij is anders dan ander,...

Lees meer
Kabeljauw
Wijn & spijs

Kabeljauw

Vis bereiden hoeft niet moeilijk te zijn! Helemaal met dit gerecht haal je de chef kok in jezelf naar boven. Een heerlijk hoofdgerecht of als je de vis iets kleiner snijd kan het ook goed door als...

Lees meer
Soufflé
Wijn & spijs

Soufflé

Soufflé heeft een hoge wow-factor. Toch is het makkelijker te maken dan je zou denken en zijn er maar een paar ingrediënten voor nodig. Het geheim: een luchtig beslag waar je eiwitschuim doorheen s...

Lees meer
Bruschetta
Wijn & spijs

Bruschetta

Bruschetta! Een heerlijk gerecht dat zijn oorsprong vindt in het midden van Italië. Het is perfect als voorgerecht of als borrelhapje. Van origine is het een gesneden en gegrild broodje met knofloo...

Lees meer
Bouillabaisse
Wijn & spijs

Bouillabaisse

Bouillabaisse is in de basis een gerecht van in vocht gekookte vis, waarbij je datzelfde vocht bij de vis serveert. Onverkoopbare vissen werden aan het einde van de werkdag door vissers op het stra...

Lees meer
Eend
Wijn & spijs

Eend

Eend is een bijzonder stukje vlees. Vaak ook wild te koop, wat het een duurzame manier van vlees eten maakt. Eend heeft een zachte wildsmaak en is dus heel geschikt als je nog niet zo'n sterke wild...

Lees meer
Aardbeien cheesecake
Wijn & spijs

Aardbeien cheesecake

Het frisse toetje - Een klassieke cheesecake met een twist. Super easy cheesecake die binnen no time op tafel, daar heb je vast wel zin in deze dagen. Topper voor bij de koffie en natuurlijk als de...

Lees meer
Coquille
Wijn & spijs

Coquille

Coquille salade met macadamia - Wil je jouw salade een echte luxe draai geven? Dan zijn coquilles jouw antwoord! Even aanbakken en je bent al bijna klaar. Op zich zou je deze techniek ook bij jouw ...

Lees meer
Pompoen-wortelsoep
Wijn & spijs

Pompoen-wortelsoep

Een heerlijke (iets) zoete en romige soep van wortel en pompoen gemaakt. Dit tussengerecht is ontzettend makkelijk om te maken en zeer verrassend van smaak.

Lees meer
Lamsrack
Wijn & spijs

Lamsrack

Lamsrack is, samen met de zadelkotelet, het meest malse stukje vlees van het lam. Het wordt gesneden uit de rug met de ribbetjes. Het vlees is heerlijk te bereiden in de oven, maar hoeft niet helem...

Lees meer
Appelroosjes
Wijn & spijs

Appelroosjes

Zo maak je in een hand omdraai een leuk en lekker dessert. Eigenlijk kan deze lekkernij het hele jaar door, koud of warm een leuk dessert of gewoon een hapje tussendoor.

Lees meer
Groentetaart met serranoham
Wijn & spijs

Groentetaart met serranoham

Dit gerecht staat het best naast een stoere rode wijn. Bijvoorbeeld onze: Côtes du Rhône Villages van Boutinot, met eigen etiket! Een heerlijk stoere, maar sappige rode wijn. We hebben deze gecombi...

Lees meer
Gnocchi met Parmezaan roomsaus
Wijn & spijs

Gnocchi met Parmezaan roomsaus

Gnocchi is erg makkelijk zelf te maken, maar ook gemakkelijk te kopen in de supermarkt. Voor ieder wat wils dus. Alles zelf maken? Volg dan het volledige recept. Heb je de Gnocchi al in de koelkast...

Lees meer
Bavette met zoete aardappelchips en zomergroente
Wijn & spijs

Bavette met zoete aardappelchips en zomergroente

Wat is er nou beter op een zomeravond dan een hete BBQ. Met dit recept ga je zeker genieten! Marineerde bavette met seizoen groenten en krokante chips. Dat wordt genieten!

Lees meer
Varkenshaas spiesen met zomersalade
Wijn & spijs

Varkenshaas spiesen met zomersalade

Een heerlijk gerecht voor zowel op de BBQ als op de grill! Tip: Combineer met een licht gekoelde rode wijn. Wat is BBQ zonder spiezen? Helemaal niets! Voor dit zomerse recept hebben wij gekozen vo...

Lees meer
Kreeft
Wijn & spijs

Kreeft

Er zijn maar weinig gerechten waarbij er ander bestek op tafel moet komen dan je bekende mes en vork. Toch heeft dit alom bekende schaaldiertje dat voor elkaar gekregen. Zelfs met een speciale kree...

Lees meer
Paling met Yakitori
Wijn & spijs

Paling met Yakitori

Laten we direct maar beginnen met de credits van dit legendarische gerechtje. We vonden dit met een prachtige foto in een boek van restaurant Aan de Poel in Amstelveen. En we zouden en moesten dit...

Lees meer
Gorgonzola
Wijn & spijs

Gorgonzola

Gorgonzola is een kaassoort. Het is een blauwe schimmelkaas. De kaas is afkomstig uit Noord-Italië. Sommigen beweren dat de kaas uit Milaan komt. Dat is echter niet helemaal zeker. Het is een zacht...

Lees meer
Blauwe kaas truffels
Wijn & spijs

Blauwe kaas truffels

Wanneer je echt origineel voor de dag wilt komen is een eenvoudige kaasplank niet voldoende. Dit is de tip om onvergetelijk de geschiedenis in te gaan: De blauwe kaastruffel! Een heerlijke kleine b...

Lees meer
Paella met konijn
Wijn & spijs

Paella met konijn

Paella komt uit Valencia en kennen we vooral in de variatie met de zeevruchten. Maar het kan nog meer Spaansr door te werken met vlees. Dit is eenrecept van Arjan Dijkman.

Lees meer
Asperges
Wijn & spijs

Asperges

Traditiegetrouw gaat op de 2e donderdag van april het aspergeseizoen van start. Dit is dan altijd een hoogtepunt voor de ware aspergefanaat! Asperges worden allang niet meer enkel op de klassieke m...

Lees meer
Patrijs
Wijn & spijs

Patrijs

De patrijs behoort tot het klein wild. Je hebt grijze patrijs en rode patrijs. Patrijs is een ware delicatesse. Het vlees wordt omschreven als fijn, maar droog. Barderen (het vlees inpakken in spek...

Lees meer

Home > Wijnadvies > Wijn & spijs

© 2022 Siersma Wijnadvies