Vragen? Bel: 035 888 95 95

Wijn & spijs

Asperges
Wijn & spijs

Asperges

Traditiegetrouw gaat op de 2e donderdag van april het aspergeseizoen van start. Dit is dan altijd een hoogtepunt voor de ware aspergefanaat! Asperges worden allang niet meer enkel op de klassieke m...

Lees meer
Mosselen in rode wijn
Wijn & spijs

Mosselen in rode wijn

Bij de bereiding van mosselen gebruik je traditioneel witte wijn. Maar weet je dat ze ook heel lekker smaken als je ze laat zwemmen in rode wijn? Bereid ze eens op deze manier. Op zijn Spaans, met...

Lees meer
Geitenkaas
Wijn & spijs

Geitenkaas

Lang niet iedereen zal het met ons eens zijn: Maar Kaas & Wijn horen bij elkaar! En echt niet iedere wijn gaat lekker bij elke kaas. Maar als het 'dekseltje op het potje past' dan kan het ook echt...

Lees meer
Oesters
Wijn & spijs

Oesters

Een oester is een eetbaar weekdier dat in ondiepe, warme wateren van de oceaan leeft. De schelp bestaat uit twee kleppen, de bovenste is vlak en de onderste gebogen. De buitenkant is ruw, grijskleu...

Lees meer
Zuurkool
Wijn & spijs

Zuurkool

Een heerlijk bordje zuurkool met een goed stuk spek en een heerlijke worst! Het klinkt ontzettend Hollands, maar als wijnliefhebber moeten wij toch ook echt aan de Elzas denken. Hier maken ze dit g...

Lees meer
Garnalencocktail
Wijn & spijs

Garnalencocktail

0,5 dl. creme fraiche 2 eetlepels tomatenketchup 4 eetlepels mayo 2 eetlepels cognac of sherry zout, peper 4 schijfjes citroen 4 slablaadjes 150 gepelde garnalen eventueel het vruchtvlees van e...

Lees meer
Crème brûlée
Wijn & spijs

Crème brûlée

Ooit zei Koning Willem-Alexander dat zijn lievelingstoetje een Crème brûlée was. Over het woord: 'toetje' kunnen we nog wel eens een discussie hebben. Maar over het feit dat een Crème brûlée: 'lekk...

Lees meer

Home > Wijnadvies > Wijn & spijs

© 2018 Siersma Wijnadvies