Vragen? Bel: 035 888 95 95
Indrukwekkende wijnen uit Italië
Barolo, Amarone, Brunello
Onze Italiaanse sellectie is zeer breed. Wij verkopen uit ieder wijngebied de mooiste wijnen.
Filters tonen

Italië

Italië is samen met buurland Frankrijk één van de grootste wijnproducenten ter wereld. De Italiaanse wijnen zijn niet alleen erg gewild in eigen land, maar ook ver daar buiten. Vrijwel overal in Italië wordt wel wijn verbouwd, van de Alpen in het noorden tot de eilanden in het zuiden, die dichtbij Noord-Afrika liggen.

Italiaanse wijnen van Siersma WijnadviesVariatie

Door de grote verscheidenheid in wijngebieden is er ook een grote verscheidenheid in terroir en gebruikte druivenrassen, waardoor het land een grote variëteit op wijngebied kent. De beroemde rode Barolo en Barbaresco wijnen in het noorden, gemaakt van de druif Nebbiolo, zijn complex en krachtig waar in het midden van het land de meer fruitige Sangiovese regeert. Van deze laatste druivenras worden ook de welbekende Chianti wijnen gemaakt.

Je zou alleen al over de druivenrassen in Italië een heel boek kunnen schrijven. Met honderden verschillende rassen kent het land misschien wel de meeste druivenrassen ter wereld. Nog altijd zijn er wijnmakers die graag de uitdaging aangaan om weer nieuwe blends te ontwikkelen om de wijnkaart van het land nog verder uit te breiden. 

Home > Italië

© 2023 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp