Vragen? Bel: 035 888 95 95

MezzaCoronaCastel Firmian - Pinot Grigio 2023

Een heerlijke, zachte en verfijnde Pinot Grigio uit het noorden van Italië. In de neus heeft deze wijn van MezzaCorona heerlijk frisse, fruitige tonen van appel en limoen in combinatie met prachtige subtiele zuren. In de smaak is deze Pinot Grigio mooi zacht en verfijnd met een lange afdronk. Heerlijk bij gestoomde vis, zachte kazen of lekker in de zon.

€ 8,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Terug naar het overzicht |

Castel Firmian - Pinot Grigio 2023

Castel Firmian - Pinot Grigio

Castel Firmian Pinot Grigio komt uit het noorden van Italië uit het Trentino – Alto Adige gebied en is een fantastisch product van de coöperatie MezzaCorona. Castel Firmian Pinot Grigio komt van het beroemde wijnhuis MezzaCorona en heeft een goudgele kleur. De geur is aangenaam fris en fruitig met subtiele tonen van limoen en appel. De smaak is heerlijk zacht en verfijnd, met frisse zuren.

MezzaCorona

MezzaCorona, gesticht in 1904, was één van de allereerste coöperaties in Italië. Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven die prijs/kwaliteit hoog in het vaandel heeft. Wie MezzaCorona zegt, zegt onmiddellijk Trentino. En omgekeerd. MezzaCorona bezit daar, en in het aangrenzende Alto Adige, zo’n 2400 hectare wijngaarden.  Kenmerkend voor deze streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant waaronder uiteraard als bekendste druif de immens populaire Pinot Grigio. Het assortiment van MezzaCorona is behoorlijk divers en daarom komen we ook enkele bijzondere regionale rode specialiteiten zoals Lagrein en Teroldego Rotaliano tegen.

Het gebied Trentino-Alto Adige ligt in het noorden van Italië. Trentino-Alto Adige bestaat uit twee gebieden.  Alto Adige, waar de meerderheid Duitstalig is en de Oostenrijkse invloed nog goed zichtbaar is wordt door vele Italianen  niet als een Italiaans gebied gezien. De provincie Trente bestaat bijna volledig Italiaanstalig. Doordat het wijngebied van Trentino-Alto Adige voornamelijk bestaat uit bergen is het een lastig gebied voor wijnbouw, de wijnen zijn echter van sublieme kwaliteit.

 

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Italië
Wijnhuis:MezzaCorona
Druivensoort:Pinot Grigrio
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Castel Firmian - Pinot Grigio 2023

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp