Vragen? Bel: 035 888 95 95
De wijnen van Australië
Down Under
Australië is een land waar ontzettend veel in te ontdekken is. Het is zo divers aan verschillende gebieden.
Filters tonen

Australië

Op ‘wijngebied’ is Australië jong, de eerste druivenstokken werden per boot vervoerd in 1788 en rond 1850 werden de grootste wijngebieden gevormd. Ondanks deze relatief korte wijngeschiedenis, telt Australië wel zeker mee in de wijnwereld.

Australische wijnen van Siersma WijnadviesExport

Australië is groot, in oppervlakte ongeveer net zo groot als de Verenigde Staten. Dat betekent ook een keur aan terroir en een grote variatie in wijn. Waar er vroeger nog vrij logge wijnen werden geproduceerd, worden er nu fruitige en aromatische wijnen gebotteld. De Australische wijnmakers hebben dankzij moderne technieken een flinke slag gemaakt en Australië is een belangrijk exportland geworden.

Er zijn veel druivenrassen in Australië aangeplant, ongeveer negentig verschillende. De meeste aangeplante blauwe druivenras is Shiraz en voor wit is dat Chardonnay, maar vergeet vooral ook niet de Cabernet Sauvignon, Merlot en Pinot Noir en de witte druiven Semillon, Sauvignon Blanc en Riesling.

In veel gebieden is het warm tot zelfs heet, wat lastig kan zijn voor de druif. Gelukkig kunnen die temperaturen nog een beetje getemperd worden door de nabijheid van de zee. Droogte kan af en toe wel een groot probleem zijn, vooral in het zuiden, en sommige wijnmakers zoeken zo langzamerhand wat koelere plekken op richting het noorden.

Home > Australië

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp