Vragen? Bel: 035 888 95 95

PenfoldsBin 8 2017

De Penfolds Bin 8 is een Australische blend van Shiraz en Cabernet Sauvignon. Een prachtig verfijnde en zachte wijn met ontzettend veel bewaarpotentieel.
Je ruikt pruimen, bosvruchten en verschillende specerijen zoals rozemarijn.

Doordat de wijn 10 maanden op Frans en Amerikaans eiken heeft gerijpt, proef je tonen van mokka, vanille en zacht rood fruit.
Een imponerende wijn met ontzettend veel diepte en zachtheid. Heerlijk om nu te drinken, maar ook geschikt om nog jaren weg te leggen.

Niet op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Penfolds

Penfolds is het oudste maar ook zeker het meest iconische wijnhuis van Australië. Het wijnhuis werd in 1844 opgericht door dr. Christopher. Hij was samen met zijn vrouw vanuit Engeland geëmigreerd naar Zuid-Australië. De wijnstokken die hij in Frankrijk bezat wilde hij planten op Magill Estate. In eerste instantie niet om de beste wijn van het land te maken, maar om iets te vinden tegen bloedarmoede. De dokter geloofde namelijk in de medicinale werking van wijn en gebruikte dit in zijn huisartsenpraktijk die steeds meer in status toenam. Inmiddels heeft de wijnmaker al bijzonder veel prijzen mogen ontvangen. En naar alle waarschijnlijkheid zullen er nog heel wat volgen. 

Bin 8

Deze fluweelzachte rode wijn rijpt 10 maanden op Amerikaans en Frans eikenhout, waarbij iets meer dan 10 procent nieuwe Franse eikenhouten vaten werden gebruikt. Cabernet / Shiraz-blends zijn klassiekers van de Australische wijnbouw en de Penfolds Bin 8 Cabernet Shiraz is een mooi voorbeeld van de hoge kwaliteit van deze wijnen. Geef deze rode wijn met zijn dieprode kleur de tijd om te ademen en geniet daarna van weer een indrukwekkende smaakervaring van de internationaal gerenommeerde wijnmakerij Penfolds.

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Australië
Wijnhuis:Penfolds
Druivensoort:Shiraz, Cabernet Sauvignon
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp