Vragen? Bel: 035 888 95 95
Shiraz of is het nou Syrah?
Een kruidige rakker
Dat is de Shiraz zeker. Lekker in de herfst/ winter! Vol en kruidig. En soms ook wat subtieler als hij uit Frankrijk komt.
Filters tonen

Shiraz

Avonden lang zijn er discussies geweest over de titel van deze pagina. Moeten we er nou: Shiraz of Syrah bovenaan zetten? De klassieke, eerste spelling, is de Franse: Syrah.

Oorsprong

Als we heel ver teruggaan in de tijd, zo is ons geleerd, zou de druif uit de Iraanse stad Shiraz zijn meegenomen naar Frankrijk. Daar is het de belangerijkste druif in de Rhône. Met name in het noorden wordt hij als mono-cépage gebruikt in dorpen als: Côte Rôtie en Hermitage. Ook in het zuiden van de Côte du Rhône is deze ‘oosterse’-druif veelvoudig aangeplant. 

Nieuwe Wereld

De stijl van de Shiraz uit de overzeese landen is over het algemeen behoorlijk explosief te noemen. Vooral Shiraz uit Australie kan extreem zwaar en vol zijn. Verder zien we hem ook in Zuid-Afrika en Chili als een kruidige en volle wijn.

Tot slot

Toen we zagen dat Wikipedia als eerste keus voor de titel over dit druivenras koos voor Syrah, vonden wij het wel sympatiek om de internationalere betiteling te nemen. Zo werd besloten na een paar mooie glazen Shiraz!

Home > Shiraz

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp