Vragen? Bel: 035 888 95 95

Spice Route WineryChakalaka 2019

Swartland is een groot wijndistrict in Zuid-Afrika. Het district behoort tot de wijnregio Coastal Region aan de West-Kaap. Het ligt ten noord­westen van Paarl en Stellenbosch, langs de kust.

Er is veel akkerbouw in dit gebied waartussen, op de uitlopers van de bergen Piketberg, Porterville, Riebeek en Perdeberg, wijnbouw plaatsvindt. Van oorsprong zijn de wijnen van Swartland robuuste, volle rode wijnen en versterkte, portachtige wijnen.

€ 23,95
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

4.5/5

Swartland

Swartland is een groot wijndistrict in Zuid-Afrika. Het district behoort tot de wijnregio Coastal Region aan de West-Kaap. Het ligt ten noord­westen van Paarl en Stellenbosch, langs de kust. Er is veel akkerbouw in dit gebied waartussen, op de uitlopers van de bergen Piketberg, Porterville, Riebeek en Perdeberg, wijnbouw plaatsvindt. Van oorsprong zijn de wijnen van Swartland robuuste, volle rode wijnen en versterkte, portachtige wijnen.

Spice Route Winery

Spice Route wijnen worden gemaakt in de Swartland regio. De ontberingen en uitdagingen van de zeelieden, die langs de Kaap voerden op zoek naar specerijen, inspireerden Charles Beck om in 1997 Spice Route Winery op te richten en de aankoop van de farm Klein Amoskuil. Deze farm bevindt zich in het gebied Malmesbury; dit is waar vandaag de dag de Spice Route Swartland terroir geproduceerde wijnen hun oorsprong vinden. De mineralen in de grond en het bodemtype maken minimalistische wijnbouw mogelijk. De ongecultiveerde wijnranken worden niet van water voorzien en worden ook wel "bush vines" genoemd. Hierdoor verkrijgt men druiven met een hoge concentratie vruchtvlees waardoor met in staat is om wijn te produceren met uitzonderlijk veel smaak. De koele wind afkomstig van de koude Atlantische zee geeft voldoende afkoeling aan de druiven gedurende de hete droge zomers en de natte winters. De Spice Route Wine Farm heeft nu ongeveer 140 ha beplant. Alle wijnen worden naar Fairview Wine Estate vervoerd om gebotteld en gelabeld te worden

Druivenrassen

37% Syrah, 25% Mourvèdre, 13% Carignan, 10% Tannat, 8% Grenache, 7% Petit Syrah

Bekijk hier de website van Spice Route Winery

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Zuid-Afrika
Wijnhuis:Spice Route Winery
Druivensoort:Tannat, Shiraz, Petit Syrah, Mourvèdre, Grenache Noir, Carménère
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp