Vragen? Bel: 035 888 95 95
Een grote selectie van de heerlijkste wijnen
Wijnadvies Rosé
Rosé kan je natuurlijk het hele jaar door drinken. Maar in het zonnetje smaakt hij vaak nog lekkerder!
Filters tonen
16 resultaten
Sorteer:
Items per pagina:

Rosé Wijnen

Rosé wijn wordt bijna altijd gemaakt van blauwe druiven. De schil weekt enkele uren tijdens de gisting mee met het witte vruchtvlees uit de blauwe druiven. Wanneer je de schillen lang laat mee weken zal de rosé donkerder worden. Laat je de schilletjes slechts enkele uren bij de most, dan is de rosé veel lichter van kleur.

Rosé: niet alleen in de zomer

Dat bij de meeste mensen het 'rosé-hart' sneller gaat kloppen wanneer de zon schijnt is wel te begrijpen. Op een terras of op het strand smaakt de wijn vaak nog lekkerder. Maar toch is het een wijn die je gerust ook bij een mooi diner kan drinken. Wij geven altijd als tip: Schenk jouw favoriete rosé van de afgelopen zomer bij een mooi tussengerecht met de kerst. Bij het inschenken vertel je je gasten aan tafel dan ook hét mooiste verhaal van de zomervakantie. Zo is het terugblikken op het 'oude jaar' al een beetje begonnen.

Temperatuur

Drink rosé koel; maar niet té koud! Wanneer een wijnhandelaar het advies geeft om een rosé ijskoud te drinken, dan moet u gaan opletten. Want hoe kouder de wijn, des te minder proef je er van. Een mooie kwaliteitsrosé mag op 12 graden Celsius in het glas.

Rosé wijnen

© 2020 Siersma Wijnadvies