











Chili
Waar Chili eerst nog werd gezien als een land waar slobberwijntjes vandaan kwamen, komen er nu wel degelijk kwalitatief goede wijnen uit het Zuid-Amerikaanse land. De Spanjaarden brachten ooit het concept wijn naar Chili, maar het zijn de Fransen geweest die vanaf de negentiende eeuw de grootste invloed hebben uitgeoefend.
Invloeden
De invloed van de Fransen is vooral te zien in de typische Bordeaux druiven zoals Cabernet Sauvignon, Merlot en Carmenère. Wat witte druivenrassen betreft, zwaaien Sauvignon Blanc en Chardonnay de scepter in Chili, gevolgd door Muscat of Alexandria.
Chili is beroemd vanwege de Phylloxera vrije bodem. De druifluis zorgde voor dood en verderf onder druivenstokken en het had niet veel gescheeld of er was rond 1900 geen wijngaard meer te vinden in Europa. Dankzij het enten van Europese druivenstokken op Amerikaanse onderstokken, werden de wijngaarden gered. Het is dan ook niet gek dat Chili nog altijd een streng beleid voert wanneer het gaat om het invoeren van vegetatie.
Home > Chili