Vragen? Bel: 035 888 95 95
Casablanca Valley Coolclimate uit Chili
Filters tonen

Casablanca Valley

Het Casablanca Valley-wijngebied ligt in de centrale vallei van Chili, ongeveer 30 kilometer ten noorden van de stad Valparaíso en op slechts een uur rijden van de hoofdstad Santiago. Dit relatief jonge wijngebied is pas in de jaren tachtig van de vorige eeuw ontstaan en heeft zich snel ontwikkeld tot een van de meest prestigieuze en veelbelovende wijnregio's van Chili.

Witte Wijnjuweeltjes

Het Casablanca Valley-wijngebied staat vooral bekend om zijn productie van verfijnde en elegante witte wijnen, voornamelijk gemaakt van de druivensoorten Chardonnay en Sauvignon Blanc. Het klimaat van het gebied wordt beïnvloed door de koele bries van de Stille Oceaan, waardoor de druiven langzaam rijpen en hun natuurlijke aroma's en zuren behouden. Het resultaat zijn wijnen met een complexe structuur en intense aroma's van fruit en bloemen.

Koele nachten en warme dagen

Maar ook rode wijnen worden steeds belangrijker in het Casablanca Valley-wijngebied. Vooral de Pinot Noir-druif doet het hier goed. De combinatie van koele nachten en warme dagen, samen met de minerale bodems van het gebied, zorgt voor rode wijnen met een uitstekende balans tussen fruitige aroma's en zachte tannines.

Complexe wijnmakerijen 

Naast de perfecte omstandigheden voor het verbouwen van druiven, heeft het Casablanca Valley-wijngebied ook enkele van de meest moderne en geavanceerde wijnmakerijen van Chili. Veel van deze wijnhuizen zijn open voor bezoekers en bieden rondleidingen en proeverijen aan. Het landschap van het gebied is ook zeer indrukwekkend, met glooiende heuvels bedekt met wijngaarden en een panoramisch uitzicht op de Stille Oceaan.

Unieke bestemming

Al met al is het Casablanca Valley-wijngebied een unieke bestemming voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar nieuwe smaken en ervaringen. Of je nu geniet van de verfijnde witte wijnen of de elegante rode wijnen, je zult zeker onder de indruk zijn van de kwaliteit en diversiteit van de wijnen uit dit gebied.

Home > Casablanca Valley

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp