Vragen? Bel: 035 888 95 95

Viñedos EmilianaAnimalia 'Orange Wine' 2022

Dit is een zeer mooie orange wine van het wijnhuis Emiliana. Gemaakt van Sauvignon Blanc waarbij de schilletjes hebben mee gegist. De druiven groeien in de Casablanca-vallei waar de wijngaarde sterk worden beïnvloed door de Stille Oceaan en de koude Humboldtstroom.

Soms kan een wijn die als Orange Wine gemaakt is het ware karakter van een druif wat verbloemen. In het geval van de Animalia is dat zeker niet het geval. De wijn heeft enorm veel exotische tonen in de geur en de smaak is complex en heerlijk rijk. Echt een gastronomische wijn!

€ 12,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

4.3/5
Terug naar het overzicht |

Animalia 'Orange Wine' 2022

Viñedos Emiliana

In de late jaren negentig waren de wijnboeren Rafael en José Guilisasti vooruitstrevend genoeg om te zien dat de markt begon te veranderen. Ze beseften dat consumenten wereldwijd steeds bewuster zouden worden van hun consumptiegedrag, niet alleen vanuit gezondheidsoverwegingen, maar ook met het oog op ecologische en sociale effecten. Daarom besloten ze samen met wijnmaker Álvaro Espinoza om een bestaande conventionele Chileense wijnmakerij om te zetten in een 100% biologische en biodynamische wijnmakerij. Hun doel was om wijnen van de hoogste kwaliteit te creëren met respect voor mens en milieu. 

Wat is een Orange Wine? Lees ons verhaal! 

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Chili
Wijnhuis:Viñedos Emiliana
Druivensoort:Sauvignon Blanc
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Animalia 'Orange Wine' 2022

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp