Vragen? Bel: 035 888 95 95
Macedonië de laatste Europese ontdekking
Filters tonen
4 resultaten
Sorteer:
Items per pagina:

Macedonië

Wijnbouw in Macedonie is al heel oud. Al in de tijd van de Romeinen werd hier wijn gemaakt. Deze oude Joegoslavische deelstaat heeft veel mineralen in de bodem, veel bergen en rivieren; kortom: alles om zeer mooie wijnen te maken.

geïnvesteerd

De laatste tijd is er veel geïnvesteerd in de wijnproductie en de kennis die daar bij komt kijken. Het resultaat is een bruisende wijnindustrie. De wijnliefhebber moet de Macedonische wijnen echter nog wel ontdekken. De 10 belangrijkste producenten zijn samen goed voor 95% van de export van het land. Er zijn hiernaast nog zo'n 30 kleinere en lokale wijnboeren actief. Wijnmakers in Macedonië profiteren van een landklimaat met mediterrane invloeden.

Druivenrassen

De zomers zijn goed  warm, maar in de nacht koelt het lekker af. De lange herfst zorgt voor een volledige rijping van de druiven. In de meer dan 24.000 hectare wijngaard groeien vooral inheemse unieke druivenrassen met ieder hun eigen karakter en verschillende smaakelementen, zoals Vranec (blauw) en Smederevka (wit). Andere lokale druivenrassen zijn Muscat Ottonel, Rkaciteli, Kadarka en regionale specialiteiten zoals Zilavka, Prokupec en Stanushina. Van deze rassen worden sublieme wijnen gemaakt en worden door een groot wijnpubliek gewaardeerd. Ook zijn in Macedonië internationale druivenrassen aangeplant, zoals Merlot, Cabernet sauvignon, Pinot Noir, Chardonnay, Riesling en Sauvignon Blanc.

Verrassend is de snelle smaaktechnische en kwalitatieve omschakeling die dit exportgerichte wijnland heeft doorgemaakt. De wijnen zullen hun weg vinden in alle segmenten van de wijnhandel.

Ontdek hier meer over Macedonische wijnen op Facebook. 

Home > Macedonië

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp