Vragen? Bel: 035 888 95 95
Cool & Gastronomisch Oostenrijk
Bekend met wijnen uit Oostenrijk?
Deze wijnen hebben wij alvast voor u geselecteerd.
Filters tonen

Oostenrijk

In het hart van Europa, tussen de majestueuze Alpen en schilderachtige landschappen, ligt Oostenrijk - een land dat bekend staat om zijn indrukwekkende wijnbouwtraditie. Met een geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de Romeinen, heeft Oostenrijk zich ontwikkeld tot een gevierd wijnland dat bekend staat om zijn unieke wijngebieden en diverse druivenrassen.

Niederösterreich

Oostenrijk heeft vier belangrijke wijngebieden die elk hun eigen karakter en microklimaat hebben. Het eerste gebied, Niederösterreich, ligt in het noordoosten van het land en is het grootste en meest diverse wijngebied van Oostenrijk. Hier vinden we de beroemde regio's Wachau, Kamptal, en Kremstal, waar steile hellingen en kiezelrijke bodems de perfecte omstandigheden creëren voor de teelt van de nobele druivenrassen Grüner Veltliner en Riesling. Deze wijnen staan bekend om hun frisheid, levendige zuurgraad en karakteristieke pepertonen.

Burgenland

Het tweede wijngebied, Burgenland, bevindt zich in het oosten van Oostenrijk en staat bekend om zijn zoete en edelzoete wijnen. Het gebied heeft een mild klimaat en de bekende regio's Neusiedlersee en Mittelburgenland. Neusiedlersee, gelegen rond het gelijknamige meer, is beroemd om zijn dessertwijnen van de druivenrassen Zweigelt en Blaufränkisch. Mittelburgenland, ook wel bekend als het "Blaufränkisch-land", staat bekend om zijn krachtige rode wijnen gemaakt van de Blaufränkisch-druif.

Steiermark

Het derde wijngebied, Steiermark, ligt in het zuidoosten van Oostenrijk en wordt gekenmerkt door zijn groene heuvels en steile wijngaarden. Dit gebied staat bekend om zijn koele klimaat en is ideaal voor de teelt van witte druivenrassen zoals Sauvignon Blanc en Morillon (ook bekend als Chardonnay). De wijnen uit Steiermark staan bekend om hun levendige zuurgraad, mineraliteit en opmerkelijke aromatische expressie.

Wien

Het vierde en kleinste wijngebied, Wien (Wenen), bevindt zich in de hoofdstad van Oostenrijk. Hier vinden we wijngaarden die zich uitstrekken over de stadsgrenzen, waar de druiven gedijen op de stenige bodems. De wijnproductie in Wenen is voornamelijk gericht op witte wijnen, zoals de Grüner Veltliner en de Wiener Gemischter Satz - een unieke blend van verschillende witte druivenrassen.

Home > Oostenrijk

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp