Vragen? Bel: 035 888 95 95

Weingut PfafflGrüner Veltliner 2023

De Grüner Veltliner van Pfaffl wordt al jaren bejubeld om zijn prachtige kwaliteit.
Anne Krehbiehl schreef het volgende in The Wines Enthusiast:
"De zachte groene, naar peer geurende, rijpheid komt samen met de zachte romigheid. Naast het fruit verschijnen subtiele gist notities. Dun maar smaakvol en eenvoudig. De wijn biedt het typische van een prachtige Grüner Veltliner en een perfecte balans."

€ 9,99
Beperkte voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

4.0/5
Terug naar het overzicht |

Grüner Veltliner 2023

Wijngaard

Zeiseneck is een wijngaard, gelegen op het zuiden. De nabijheid van een groot bos zorgt ervoor dat de temperatuur 's nachts fors daalt. de verschillen in temperatuur tussen dag en nacht (diurnale verschillen) zorgen voor een sterke opbouw van aroma-stoffen. Kleur: Groen-geel. Neus: Specerijen en citrusfruit, verfrissend. Smaak: Droge, volle wijn met veel fraicheur, citrusfruit, kruiderij en een een finish die wordt betoond door witte peper.

Weingut Pfaffl

Geschiedenis:

Roman Pfaffl erfde in 1978 het bezit van zijn ouders. Daaronder bevond zich, naast fruitboomgaarden en aardappelvelden, ook 0,75 hectare wijngaard. Dat is in Oostenrijk niet vreemd: de wijngaarden zijn enorm versnipperd en er zijn maar weinig boeren aan te wijzen die boven de drie hectare uitkomen. Toch heeft juist wijn het hart van Roman en diens vrouw Adelheid veroverd, en in 1983 begon hij serieus met het produceren van wijn. Daarnaast werd ook nog een taveerne gerund (een "Heuriger").

Inmiddels hebben Roman en Adelheid niet minder dan 60 hectare wijngaard bijeen gesprokkeld, en wel op absolute top-locaties in het district Weinviertel en in het district Wien. De Heuriger is inmiddels verpacht, want de wijngaarden en de wijnkelder slokken alle tijd op, terwijl de drie kinderen zich ondertussen een plaats hebben veroverd in dit familiebedrijf.

Over aardappelvelden en fruitboomgaarden wordt al heel lang niet meer gepraat...

Eigenschappen:

Om de invloed van Roman Pfaffl in het district Weinviertel te begrijpen, hoef je alleen maar naar zijn bijnaam te kijken: Mister Veltliner. Als geen ander heeft hij zich beijverd om ook andere wijnmakers te doordringen van de kwaliteit en het unieke karakter van Grüner Veltliner, het eigen druivenras van Oostenrijk. Maar ook met andere rassen is Roman Pfaffl één van de toonaangevende wijnmakers van zijn regio.

Een uitspraak in het Engelse wijntijdschrift Decanter, met een hoog "tongue in cheek" gehalte, zegt genoeg: "Roman Pfaffl is not really the best example - his wines are too good." Als laatste geldt de verkiezing tot "Weingut des Jahres 2006" door het online tijdschrift www.wine-times.at.

De meest recente uitgave (2011) van "Falstaff" (Oostenrijks' toonaangevende wijngids) is uiterst lovend over de rol die Pfaffl heeft gespeeld in de waardering voor het druivenras Grüner Veltliner, maar meer nog over de enorme verscheidenheid die het domein levert. En wat meer is: vrijwel alle wijnen worden erg hoog gewaardeerd, óók de rode wijnen. Het domein is voor het eerst met vier sterren beloond (vijf sterren is maximaal), juist nu het bedrijf officiëel in handen is gegeven van de tweede generatie, broer en zus Roman Pfaffl jr. en Heidemarie Fischer.

Heeft u nog meer interesse in Weingut Pfaffl? Bekijk HIER de website van Weingut Pfaffl.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Oostenrijk
Wijnhuis:Weingut Pfaffl
Druivensoort:Grüner Veltliner
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Grüner Veltliner 2023

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp