Vragen? Bel: 035 888 95 95

Kies op soort

Je kan op verschillende manieren zoeken binnen ons uitgebreide wijnassortiment. We hebben een compleet overzicht waar u per gebied en soms zelfs op dorp de wijnen kunt selecteren. Op deze pagina hebben we een mooi overzicht gemaakt van de verschillende kleuren wijnen. Weest gerust: Er staat gelukkig geen blauwe wijn tussen!

De kleur van de wijn

De kleur van de wijn komt uit de schil van de druif. Althans, dat is vooral bij rode wijn zo. De schil weekt mee met het gistende sap uit de druif. Bij een witte wijn wordt de schil meestal direct verwijderd. Toch kan de kleur bij rode wijn ook nog enorm verschillen van zeer donker paars naar zeer licht rose.

Dikke/ dunne schil

Met wel 1000 verschillende druivenrassen zijn er natuurlijk ook enorm veel verschillen te ontdekken in de vorm en smaak van de druiven. Uit koelere klimaten komen druiven met dunnere schilletjes. Deze geven ook minder kleur af. Schijnt de zon langer op de schil, dan zal deze veel dikker worden en ook veel meer kleur aan de wijn geven.

Rosé

Bij rosé wordt er gebruik gemaakt van dezelfde techniek als bij de rode wijnen (blauwe druiven). Echter trekt de wijnmaker na ca. 8 tot 24 uur de schilletjes uit de gistende most. Er is zo nog niet genoeg tijd geweest om voldoende kleur af te geven om de wijn een rode wijn te mogen noemen.

Home > Wijnen > Wijn op soort

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp