Vragen? Bel: 035 888 95 95
Kies uit de mooiste Argentijnse wijnen
Ons Wijnadvies
Wij verkopen de zeer hoge kwaliteitswijnen van Kaiken!
Filters tonen

Argentinië

Argentinië is het meest belangrijke wijnland van Zuid-Amerika en mag zich wereldwijd zelfs bij de top voegen van grootste wijnproducenten. In het land zelf wordt er veel wijn gedronken en ongeveer een kwart van de wijn wordt geëxporteerd.

Argentijnse wijnen van Siersma WijnadviesAndes gebergte

Het grootste gedeelte van de wijngaarden ligt aan de voet van het Andes gebergte. De meeste wijngaarden zijn aangeplant op zo’n zeshonderd meter hoogte, maar er zijn flinke uitschieters. Op sommige plekken, waar het anders echt te warm is, liggen de wijngaarden op wel tweeduizend meter hoogte.

Malbec is de meest dominante druivenras in Argentinië en produceert volle, rijpe wijnen met smaken van zwart fruit en kruiden. In een blend wordt Malbec vaak gecombineerd met Cabernet Sauvignon. Op de tweede plaats komt Bonarda, iets minder bekend bij het grote publiek. Van deze druivenras worden zeer fruitige wijnen gemaakt. De druif Torrontés is op het gebied van witte wijn het paradepaardje van het Zuid-Amerikaanse land. Een goed glas Torrontés kenmerkt zich door veel fruit, een bloemige geur en mooie zuren.

Home > Argentinië

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp