Vragen? Bel: 035 888 95 95

KaikenTorrontés 2022

De wijn dankt zijn typische naam aan een Patagonische wilde gans, die regelmatig over het Andesgebergte trekt, van Argentinië naar Chili en omgekeerd. Kaiken is het Mapuche-Indiaanse woord voor deze gans. De laatste decennia is Argentinië qua wijn productieland zeer sterk in opkomst en vooral Mendoza en San Juan zijn belangrijke wijngebieden. Samen vertegenwoordigen ze maar liefst 90% van de wijngaard oppervlakte van heel Argentinië.

Deze goud gele wijn combineert de zwoele tonen van meloen, lychee, sinaasappelschil en grapefruit met een rijpe maar niet zepige smaak. De wijn is verrassend verfrissend en is zeer breed inzetbaar bij zowel voor liefhebbers van droge wijn voor de liefhebbers van ronde wijnen.

€ 12,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Kaiken

Kaiken Terroir Series Torrontés is afkomstig uit het Tupungato-gebied in de provincie Mendoza.

Het Wijnhuis

De wijn dankt zijn typische naam aan een Patagonische wilde gans, die regelmatig over het Andesgebergte trekt, van Argentinië naar Chili en omgekeerd. Kaiken is het Mapuche-Indiaanse woord voor deze gans. De laatste decennia is Argentinië qua wijn productieland zeer sterk in opkomst en vooral Mendoza en San Juan zijn belangrijke wijngebieden. Samen vertegenwoordigen ze maar liefst 90% van de wijngaard oppervlakte van heel Argentinië. Het klimaat en de bodem zijn hier ideaal voor wijnbouw.

De bewerkte gronden liggen aan de voet van de Andes, nabij de Mendoza- en de Tunuyàn rivier, die het gletsjerwater, dat onontbeerlijk is voor de irrigatie van de wijngaarden, uit het hooggebergte aanvoeren. De belangrijkste druivenrassen voor rode wijn zijn hier de Malbec, onmiddellijk gevolgd door de Cabernet-Sauvignon. Voor witte wijnen wordt veelal gebruik gemaakt van de Chardonnay druif en de Torrontés, die zich hier ook uitstekend op zijn gemak voelt.

De Torrontés is een karaktervolle druivensoort voor witte wijn. Dit type komt vooral voor in Argentinië en vond ooit zijn oorsprong in Spanje. Deze karakteristieke Kaiken is gemaakt uit 100% Torrontés en hij wordt beschouwd als de zich het meest onderscheidende witte wijn van Argentinië.

Over de wijn

Hij fonkelt in het glas en toont zijn aantrekkelijke lichtgele kleur met iets van een groene schittering. In de mond komt hij direct als zeer elegant en mild over met een bescheiden aromatische intensiteit, waarbij aroma’s van muskaat ons alweer weten te verleiden. Bovendien heeft hij een zeer lange, aangename afdronk.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Argentinië
Wijnhuis:Kaiken
Druivensoort:Torrontés
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp