Vragen? Bel: 035 888 95 95
Welke wijn bij het Witte Goud
Denk niet moeilijk!
Er is heus niet één perfecte wijn die goed gaat bij asperges. Je kan daar zelf goed mee experimenteren!
Filters tonen

Asperges

Traditiegetrouw gaat op de 2e donderdag van april het aspergeseizoen van start. Dit is dan altijd een hoogtepunt voor de ware aspergefanaat! Asperges worden allang niet meer enkel op de klassieke manier (flamande) gemaakt. Toch blijft de bereiding met ham en botersaus wel een grote favoriet.

Maar er valt veel meer creatiefs te bedenken. In eerste instantie kan dat al met de verschillende soorten asperges. 

  • Witte asperges met coquilles, tagliatelle, paddenstoelen en roomsaus
  • Gegrilde groene asperges met ham en geitenkaas
  • Paarse asperges kunnen prima rauw gegeten worden en zijn daarom perfect voor een salade van bijvoorbeeld, zalm, bosui, ruccola-pesto en walnoten.

Zo creatief je kan zijn met het bereiden van het groen, paars of witte goud. Zo creatief kan je ook zijn met de wijnen!

Welke wijn?

Een Pinot Blanc uit de Elzas is een oude rot in het vak wanneer het gaat om deze wijn-spijs combinatie. Maar er vallen nog veel meer (spannende) combinaties te maken. Veel andere wijnen uit de Elzas, zoals de Pinot Gris, de droge Riesling en een Gewürztraminer doen het ook goed. Maar waarom alleen wit? Als je asperges bijvoorbeeld combineert met gerookte ham, dan zou er ook best wel een flesje Pinot Noir bij opengetrokken kunnen worden. Zo’n wijn is licht en soepel genoeg om een prima aanvulling te zijn op het gerecht.

Ga je voor een uitdagender aspergegerecht wat betreft smaak, met kruidige sauzen of een Aziatische wok variant, dan kan een Viognier of Sauvignon Blanc ook lekker zijn.

Home > Asperges

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp