Vragen? Bel: 035 888 95 95

Domaines Schlumberger'S' de Schlumberger

S de Schlumberger is het resultaat van een subtiele assemblage van drie druivensoorten, Pinot Blanc, Pinot Gris en Pinot Noir, die een witte wijn procedé ondergaan voor een verleidelijke en charmante wijn. De wijn wordt geproduceerd van druiven afkomstig van Schlumberger-, Schimberg-, Bollenberg-, Searing- en Spiegel-wijngaarden.

Vinificatie: Langzame pneumatische persing, waarbij het sediment op natuurlijke wijze naar beneden zakt en het heldere sap vervolgens wordt verplaatst naar een andere tank. Eén tot vier maanden fermentatie in thermo gereguleerde vaten. Rijpt op de droesem voor zes tot acht maanden.

€ 16,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Domaines Schlumberger

Het verhaal van Domaines Schlumberger begint in 1810 wanneer Nicolas Schlumberger, eigenaar van een textielbedrijf, 20 hectare grond met wijnstokken koopt. In 1920, na 50 jaar Duitse bezetting, WOI en de crisis met de druifluis, besluit Ernest Schlumberg de Guebwiller-wijngaard te redden en koopt hij 140 hectare met wijnstokken. Eric Beydon-Schlumberger plant in 1970 de hele wijngaard opnieuw aan en zet het wijnhuis internationaal op de kaart. Tegenwoordig zorgen twee generaties voor de wijngaard: Alain Beydon-Schlumberger en Thomas en Séverine Schlumberger.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Frankrijk
Wijnhuis:Domaines Schlumberger
Druivensoort:Pinot Noir, Pinot Gris, Pinot Blanc
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp