Vragen? Bel: 035 888 95 95
de wijnen uit de Elzas
Filters tonen

Elzas (Alsace)

Om het gebied in het noordoosten van Frankrijk is lange tijd strijd gevoerd tussen Duitsland en Frankrijk. De Duitse invloeden zijn vandaag de dag dan ook nog overal te zien, zowel in architectuur als in de Elzasser keuken.

Uniek in smaak 

Wijnen uit de Elzas zijn uniek in smaak en het overgrote deel is wit. Ondanks dat het gebied erg noordelijk gelegen is, kunnen druiven er goed groeien en worden de wijngaarden beschermd tegen harde wind en extreme regenval door de Vogezen. Door het gebergte valt er ook relatief weinig regen in de Elzas. 

Het gebied staat bekend om de bloemige wijnen die er vandaan komen. Vooral van de druif Gewurztraminer worden geparfumeerde wijnen gemaakt met een kruidig karakter. De druif wordt in Frankrijk geschreven zonder umlaut op de ‘u’, zoals in Duitsland wel gedaan wordt.  Het meest aangeplant is Riesling, die zich goed aanpast aan verschillende bodemtypes.  Andere typische Elzasser druiven zijn Pinot Gris, Muscat, Pinot Blanc en Sylvaner voor witte wijnen en Pinot Noir voor rode wijnen.

Home > Elzas

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp