Vragen? Bel: 035 888 95 95

Domaines SchlumbergerRiesling Grand Cru 'Saering' 2019

De benaming van 'Grand Cru' in de Elzas slaat op de wijngaard die die status heeft. In dit geval dus 'Saering'. Wijnen van Grand Cru wijngaarden worden volgens de regel altijd al intenser als wijn gemaakt door een lagere maximale opbrengst per hectare en een streven naar een hoger alcoholgehalte door het gebruik van rijkere druiven. Dit is enkel mogelijk door handmatig te oogsten en dit ook vaak in verschillende etappes te doen.

De Riesling Grand van Schlumberger is echt droog te noemen. De kleur is citroengeel met intense lichtgroene reflecties. Het kleurverloop is helder, onvertroebeld en transparant. De wijn heeft een jeugdig karakter. De neus is opvallend, plezierig en heeft een goede intensiteit. Citrusvruchten (mandarijnschil, citroen, gekonfijte sinaasappel) voeren de boventoon, met daarnaast witte bloemen en een lichte ijzerhoudende, warmrode toets.

€ 29,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Terug naar het overzicht |

Riesling Grand Cru 'Saering' 2019

Domaine Schlumberger

Depuis 1810

Het schitterende Domaine Schlumberger bevat 140 hectare. De heft hiervan vinden we terug in vier verschillende Grand Cru wijngaarden. Sinds 15 jaar weken ze ook nog helemaal biologisch in de wijngaard en ook in de kelders.

Domaine Schlumberger

Het verhaal begint in 1810 wanneer Nicolas Schlumberger, eigenaar van een textielbedrijf, 20 hectare grond met wijnstokken koopt. In 1920, na 50 jaar Duitse bezetting, WOI en de crisis met de druifluis, besluit Ernest Schlumberg de Guebwiller-wijngaard te redden en koopt hij 140 hectare met wijnstokken. Eric Beydon-Schlumberger plant in 1970 de hele wijngaard opnieuw aan en zet het wijnhuis internationaal op de kaart. Tegenwoordig zorgen twee generaties voor de wijngaard: Alain Beydon-Schlumberger en Thomas en Séverine Schlumberger.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Frankrijk
Wijnhuis:Domaines Schlumberger
Druivensoort:Riesling
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Riesling Grand Cru 'Saering' 2019

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp