Vragen? Bel: 035 888 95 95

Domaine Fernand EngelPinot Gris Réserve 2021

Dit befaamde domein Fernand Engel is gelegen in het plaatsje Rorschwihr, noordelijk van de stad Colmar. De familie Engel heeft wijngaarden verdeeld over vele verschillende wijngaarden in de regio.

De resultaten van de laatste jaren zijn verbluffend: wijnen die een toonbeeld zijn van zuiverheid, elegantie, finesse en evenwicht. Sinds enkele jaren wordt de bio-dynamische productiewijze toegepast.

€ 15,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Terug naar het overzicht |

Pinot Gris Réserve 2021

Fernand Engel

Dit befaamde domein Fernand Engel is gelegen in het plaatsje Rorschwihr, noordelijk van de stad Colmar. De familie Engel heeft wijngaarden verdeeld over vele verschillende wijngaarden in de regio. De resultaten van de laatste jaren zijn verbluffend: wijnen die een toonbeeld zijn van zuiverheid, elegantie, finesse en evenwicht. Sinds enkele jaren wordt de bio-dynamische productiewijze toegepast.

Over de wijn

De neus van de wijn is complex en aromatisch heeft tonen van rijp fruit (peer, vijgen) en banket (amandelpastei) en is exotisch. Het is een stevige witte wijn met een intense frisheid. In de smaak iets van vanille en exotisch fruit. De afdronk is krachtig en vol.

Geschiedenis

Dit befaamde domein is gelegen in het plaatsje Rorschwihr, noordelijk van de stad Colmar. De familie Engel heeft totaal 52 hectare in productie, verdeeld over vele verschillende wijngaarden in de regio. Alle druiven worden met de hand geplukt.

Domaine Engel is een echt familiebedrijf, waar de derde generatie in 1998 het roer heeft overgenomen, maar zich voor de dagelijkse praktijk nog gesteund weet door de tweede. Tijdens de oogst wordt al vele jaren een vaste groep plukkers ingehuurd, die geleerd hebben reeds in de wijngaard een eerste selectie toe te passen. Grote wijn wordt in de wijngaard geboren, is de filosofie, en er wordt niets aan het toeval overgelaten.

Eigenschappen

Schoonzoon Xavier heeft oenologie gestudeerd in zijn geboortestreek in de Loire en heeft zich tot doel gesteld samen met zijn vrouw Sandrine hun wijnen en hun Domaine aan de top van de Elzas te brengen.

Zij verstaan als geen ander de kunst om de wijnen van diverse percelen te vermengen en zo jaarlijks een constante hoge kwaliteit te bereiken. Domaine Engel bezit 52 hectare in 7 verschillende dorpen en verdeeld over 150 verschillende percelen.

Een waar mozaïek van terroirs, en dat vinden ze zelf een groot goed, want het spreidt het risico op misoogst. De resultaten van de laatste jaren zijn verbluffend: wijnen die een toonbeeld zijn van zuiverheid, elegantie, finesse en evenwicht.

Inmiddels heeft Domaine Engel ook wijngaarden aangekocht in verschillende Grands Crus. Er wordt Grand Cru Riesling geproduceerd in de Praelatenberg (Kintzheim), Gewurztraminer in de Altenberg (Bergheim) en Pinot Gris in de Gloeckelberg (Rodern en St. Hippolyte).

Bernard Engel, zoon van oprichter Fernand, houdt zich bezig met de verzorging van de wijngaarden en bemerkte dat hij, bij gebruikmaking van de traditionele middelen, steeds vaker last had van huidaandoeningen en andere rare kwaaltjes.

Hij schakelde in 2001 over op de bio-dynamische werkwijze en zag zijn kwalen verdwijnen. Sindsdien wordt het hele Domaine bio-dynamisch bewerkt en inmiddels is het Domaine ook als zodanig gecertificeerd.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Frankrijk
Wijnhuis:Domaine Fernand Engel
Druivensoort:Pinot Gris
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Pinot Gris Réserve 2021

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp