Vragen? Bel: 035 888 95 95
de wijnen van Domaine Engel
Filters tonen

Domaine Engel

Domaine Engel vinden we in het mooie Franse dorpje Rorschwihr, ten noorden van de stad Colmar. Engel heeft totaal 52 hectare in productie, verdeeld over verschillende wijngaarden in de streek. Alle ranken worden met de hand geplukt. Het wijnhuis Engel is een echt familiebedrijf, waar de 3e generatie in 1998 de scepter is gaan zwaaien, maar zich voor de dagelijkse praktijk nog gesteund weet door de tweede.

Tijdens de oogst wordt al vele jaren een vaste groep plukkers ingehuurd, die geleerd hebben reeds in de wijngaard een eerste selectie toe te passen. Grote wijn wordt in de wijngaard geboren, is de filosofie, en er wordt niets aan het toeval overgelaten. 

Xavier

Schoonzoon Xavier heeft oenologie gestudeerd in zijn geboortestreek in de Loire en heeft zich tot doel gesteld samen met zijn vrouw Sandrine hun wijnen en hun Domaine aan de top van de Elzas te brengen. Zij verstaan als geen ander de kunst om de wijnen van diverse percelen te vermengen en zo jaarlijks een constante hoge kwaliteit te bereiken. Domaine Engel bezit 52 hectare in 7 verschillende dorpen en verdeeld over 150 verschillende percelen.

Terroir

Een waar mozaïek van terroirs, en dat vinden ze zelf een groot goed, want het spreidt het risico op misoogst. De resultaten van de laatste jaren zijn verbluffend: wijnen die een toonbeeld zijn van zuiverheid, elegantie, finesse en evenwicht. Inmiddels heeft Domaine Engel ook wijngaarden aangekocht in verschillende Grands Crus. Er wordt Grand Cru Riesling geproduceerd in de Praelatenberg (Kintzheim), Gewurztraminer in de Altenberg (Bergheim) en Pinot Gris in de Gloeckelberg (Rodern en St. Hippolyte).

Bernard Engel

Bernard Engel, zoon van oprichter Fernand, houdt zich bezig met de verzorging van de wijngaarden en bemerkte dat hij, bij gebruikmaking van de traditionele middelen, steeds vaker last had van huidaandoeningen en andere rare kwaaltjes. Hij schakelde in 2001 over op de bio-dynamische werkwijze en zag zijn kwalen verdwijnen. Sindsdien wordt het hele Domaine bio-dynamisch bewerkt en inmiddels is het Domaine ook als zodanig gecertificeerd.

Home > Domaine Fernand Engel

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp