Vragen? Bel: 035 888 95 95

Domaines SchlumbergerPinot Gris 2019

Deze wijn werd eerder als Tokay d'Alsace en Tokay Pinot Gris aangeduid en is niet verwant aan de Hongaarse Tokaji, waarvoor de Furmint de basis vormt. In feite gaat het om een Pinot uit Bourgogne die vanaf de 17e eeuw bekendheid kreeg in de Elzas. De naam Pinot Gris wordt sinds 2007 standaard gebruikt. Deze Pinot Gris Gris wordt voornamelijk geproduceerd in Schimberg, in de vallei van Guebwiller, op vulkanische ondergrond, waar de druiven optimaal profiteren van zon uit het zuiden.

Deze wijn is een uitstekende begeleider van een omelet met spekjes, gestoomde pannenkoeken met paddenstoelen, getrancheerde kalkoen met roomsaus, tagliatelle met knoflooksaus of een zachte gewassen korstkaas, zoals de Pied-de-Vent (Canada).

€ 19,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Domaines Schlumberger

Het verhaal van Domaines Schlumberger begint in 1810 wanneer Nicolas Schlumberger, eigenaar van een textielbedrijf, 20 hectare grond met wijnstokken koopt. In 1920, na 50 jaar Duitse bezetting, WOI en de crisis met de druifluis, besluit Ernest Schlumberg de Guebwiller-wijngaard te redden en koopt hij 140 hectare met wijnstokken. Eric Beydon-Schlumberger plant in 1970 de hele wijngaard opnieuw aan en zet het wijnhuis internationaal op de kaart. Tegenwoordig zorgen twee generaties voor de wijngaard: Alain Beydon-Schlumberger en Thomas en Séverine Schlumberger.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Frankrijk
Wijnhuis:Domaines Schlumberger
Druivensoort:Pinot Gris
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp