Vragen? Bel: 035 888 95 95
Siersma Wijnadvies
Filters tonen
1 resultaat
Sorteer:
Items per pagina:

Salta 

Salta, gelegen in het noordwesten van Argentinië, is een wijngebied dat bekend staat om zijn unieke geografie en uitstekende kwaliteit wijnen. Met zijn hooggelegen wijngaarden behoort Salta tot een van de hoogste wijnregio's ter wereld.

Klimaat

Het klimaat in Salta is droog en zonnig, met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Deze omstandigheden, in combinatie met de hoogte, zorgen voor optimale groeiomstandigheden voor de druiven. De wijngaarden bevinden zich vaak op hoogtes van meer dan 1.500 meter boven zeeniveau, waardoor de druiven worden blootgesteld aan intense zonnestraling en koelere nachttemperaturen, wat resulteert in een langzame en gelijkmatige rijping.

Druivenrassen 

Het meest opvallende druivenras dat in Salta wordt verbouwd, is de Malbec. De hooggelegen wijngaarden geven de Malbec-druiven een uniek karakter met intense aroma's van rijpe bessen, viooltjes en kruiden, evenals een goede zuurgraad en structuur. Naast Malbec worden ook andere druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon, Syrah en Torrontés verbouwd in dit gebied.

Cafayate

Een van de bekendste wijngebieden in Salta is Cafayate, gelegen in de Calchaquí-vallei. Hier worden enkele van de meest geprezen wijnen van Argentinië geproduceerd. De bodem bestaat voornamelijk uit zanderige en rotsachtige grond, waardoor de druivenstokken diep moeten wortelen en mineraliteit aan de wijnen toevoegen.

Kenmerken

Salta-wijnen worden gekenmerkt door hun volle body, intense fruitaroma's en uitstekende balans. Ze staan vooral bekend om hun expressieve rode wijnen, maar de regio produceert ook verfrissende witte wijnen, met name van de Torrontés-druif, die een bloemig en aromatisch karakter heeft.

Bezoek

Een bezoek aan Salta biedt wijnliefhebbers de mogelijkheid om te genieten van adembenemende landschappen, historische wijnhuizen en proeverijen van hoogwaardige wijnen. Het is een must-visit bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar unieke en verrukkelijke Argentijnse wijnen.

Home > Salta

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp