Vragen? Bel: 035 888 95 95
Cabernet-Sauvignon Karakter uit de schil
Cabernet-Sauvignon
Dit is me een druif! Meer schil dan druif zelfs. De Cabernet-Sauvignon geeft structuur aan wijnen die dat nodig hebben.
Filters tonen

Cabernet-Sauvignon

Cabernet Sauvignon is een druivensoort die wereldwijd bekendheid geniet, vooral als hij uit Bordeaux, Frankrijk komt. In Bordeaux moet hij hard werken vanwege het klimaat, en dat is een goede zaak! Hier ontwikkelt de schil van de druif zich dik, wat resulteert in wijnen met een diepe, donkere kleur.

Bordeaux 

In Bordeaux, een beroemde wijnregio in Frankrijk, vinden we de Cabernet Sauvignon vooral in het noordelijke deel van Haut-Médoc. In plaatsen zoals Pauillac en St-Estèphe wordt de meeste wijn vaak voor minstens 50% gemaakt van Cabernet Sauvignon, vaak in combinatie met andere druiven zoals Cabernet Franc en Merlot.

Zuid-Frankrijk 

In Zuid-Frankrijk, waar we veel verschillende druivensoorten tegenkomen, voegt Cabernet Sauvignon structuur en kracht toe aan de wijnen. Het zorgt voor stevigheid.

Nieuwe Wereld 

Buiten Frankrijk zien we deze druivensoort in bijna alle andere wijnlanden als een belangrijke toevoeging. Alleen in Amerika, Chili en Argentinië wordt hij soms voor 100% in een wijn gebruikt.

In koelere wijnlanden, zoals Duitsland, kom je Cabernet Sauvignon niet vaak tegen, omdat de druif het daar minder goed doet.

Cabernet Sauvignon is geliefd vanwege zijn krachtige smaak en vermogen om te rijpen. Het is een druif die veel te bieden heeft, waar je ook ter wereld van wijn geniet.

Home > Cabernet Sauvignon

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp