Vragen? Bel: 035 888 95 95

KaikenMalbec Aventura Canota 2020

Het wijnhuis Kaiken is op avontuur gegaan in een zoektocht naar de allerbeste plek om Malbec te verbouwen. In een de Valle de Canota aan de voet van de Andes op zo'n 35 kilometer boven Mendoza vonden ze een plek waar het warm en droog is. In de bodem zand en weinig voedingstoffen behalve zout. Ingrediënten die perfect zijn voor de Malbec. Juist de extreme omstandigheden maken een wijn als dit tot een kwaliteitswijn.

Deze wijn laat het intens fruitige, geconcentreerde karakter van de Malbec zien. Tonen van rijp rood fruit en sappige rode en zwarte kersen worden omhuld met fluweelzachte tannine en een bijna zoete rijpheid. Subtiele zuren zorgen voor een mooie balans.

€ 19,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Terug naar het overzicht |

Malbec Aventura Canota 2020

Kaiken Wines

Canota Valley

Vijfendertig kilometer boven de stad Mendoza vonden de wijnmakers van Kaiken Wines een warme en grondstofarme vallei aan de voet van de Andes. Hier proberen ze de allerbeste volle en ook subtiele Malbec uit Argentinië te maken.

Kaiken

Het symbool van Kaiken Wines is een ganzensoort genaamd cauquén (de grijskopgans), die veel voorkomt in Patagonië. Het had niet beter gekozen kunnen worden door de Chileense familie Montes, want ook zij vliegen veel van Chili naar Argentinië, en weer terug. Kaiken Wines is in 2001 opgericht door Aurelio Montes Sr., een van de beroemdste wijnmakers van Chili, want hij heeft aan de basis gestaan van de grote ontwikkeling van de Chileense wijnbouw. Zo was hij een van de eersten -zelf zegt hij overtuigend dé eerste  die de terroirgedachte de nodige aandacht gaf en wijngaarden op steilere hellingen ging aanplanten.

Lees meer over Kaiken

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Argentinië
Wijnhuis:Kaiken
Druivensoort:Malbec
Terug naar het overzicht |

Malbec Aventura Canota 2020

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp