Vragen? Bel: 035 888 95 95
Bavette Het magere stukje rund
Filters tonen

Bavette

Bavette komt van de buikspier van het rund. Het is werkvlees en is daarom iets steviger dan normale biefstuk. Het heeft bite, is erg smakelijk en sappig. Vroeger vond de consument het vlees niet mals genoeg waardoor het meestal vermalen werd tot gehakt. Zonde eigenlijk! Wil je optimaal genieten? Snijd Bavette dan dun en met de draad mee! 

Bereidingswijze 

Voeg de ui, knoflook, tomatenpuree, balsamico azijn, korianderzaad, honing, wodka en olijfolie met de steaks samen in een grote afsluitbare zak. Wrijf de marinade goed in de steaks. Verwijder alle lucht uit de zak en sluit deze goed af. Zet dit ten minste 12 uur in de koelkast. Enkele (2-3 dagen) maakt het alleen maar lekkerder! 

Verhit de barbecue of grill. Haal de steaks uit de marinade en veeg de stukjes ui, knoflook en korianderzaad eraf. Zodat er niets kan verbranden. Bestrooi de steaks aan beide kanten met peper en zout en leg ze op de hete grill.  Afhankelijk van de dikte van de steaks, laat je ze 4 tot 5 minuten aan beide kanten grillen.  (Liever medium? Draai ze dan nog 1 keer om voor je ze van het vuur haalt.) Laat de steaks (afgedekt) 5-10 minuten op een snijblok rusten, snijd het dan in plakken en serveer met de chips en groente. Eetsmakelijk! 

Bekijk hier het complete recept,

Home > Bavette

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp