![Impío - Tempranillo Impío - Tempranillo](/media/uploads/producten/thumb/Afbeelding3.jpg?_=1700226141)
![Joseph Castan - Saint Jean d'Aumières - Empirio 2022 Joseph Castan - Saint Jean d'Aumières - Empirio 2022](/media/uploads/producten/thumb/saint_jean_d_aumieres_empirio_reserve_4835_nl_G.jpg?_=1687271518)
![Fuzion - Malbec Fuzion - Malbec](/media/uploads/producten/thumb/fuzion_malbec.jpg?_=1643729680)
![Château La Fagnouse - Saint-Émilion Grand Cru 2018 Château La Fagnouse - Saint-Émilion Grand Cru 2018](/media/uploads/producten/thumb/2090_small.jpg?_=1642078352)
![Kaiken - Malbec Aventura Canota 2020 Kaiken - Malbec Aventura Canota 2020](/media/uploads/producten/thumb/Kaiken_Aventura_Canota.jpg?_=1648644593)
![Zagreus Winery - Vinica Mavrud 2019 Zagreus Winery - Vinica Mavrud 2019](/media/uploads/producten/thumb/vinica_mavrud_bio_zagreus.jpg?_=1667301370)
![Chateau Pontet-Canet 2019 Chateau Pontet-Canet 2019](/media/uploads/producten/thumb/BXPOC16R1_6_0.jpg?_=1655383674)
![Rio Lindo - Syrah 2022 Rio Lindo - Syrah 2022](/media/uploads/producten/thumb/6331kopie_small.jpg?_=1714479123)
![Lovico Winery - Kotta 299 Gamza 2019 Lovico Winery - Kotta 299 Gamza 2019](/media/uploads/producten/thumb/kotta_gamza_lovico_suhindol_e1571602202238.jpg?_=1667303786)
![Fasoli Gino - Orgno 2016 Fasoli Gino - Orgno 2016](/media/uploads/producten/thumb/0043821_bio_fasoli_gino_orgno_2.jpg?_=1637328758)
![Fasoli Gino - La Corte del Pozzo Amarone 2017 Fasoli Gino - La Corte del Pozzo Amarone 2017](/media/uploads/producten/thumb/0050290_bio_fasoli_gino_la_corte_del_pozzo_amarone_della_valpolicella.jpg?_=1707573853)
![Hacienda el Ternero - Tempranillo 2016 Hacienda el Ternero - Tempranillo 2016](/media/uploads/producten/thumb/el_ternero_crianza.jpg?_=1637330498)
Bavette
Bavette komt van de buikspier van het rund. Het is werkvlees en is daarom iets steviger dan normale biefstuk. Het heeft bite, is erg smakelijk en sappig. Vroeger vond de consument het vlees niet mals genoeg waardoor het meestal vermalen werd tot gehakt. Zonde eigenlijk! Wil je optimaal genieten? Snijd Bavette dan dun en met de draad mee!
Bereidingswijze
Voeg de ui, knoflook, tomatenpuree, balsamico azijn, korianderzaad, honing, wodka en olijfolie met de steaks samen in een grote afsluitbare zak. Wrijf de marinade goed in de steaks. Verwijder alle lucht uit de zak en sluit deze goed af. Zet dit ten minste 12 uur in de koelkast. Enkele (2-3 dagen) maakt het alleen maar lekkerder!
Verhit de barbecue of grill. Haal de steaks uit de marinade en veeg de stukjes ui, knoflook en korianderzaad eraf. Zodat er niets kan verbranden. Bestrooi de steaks aan beide kanten met peper en zout en leg ze op de hete grill. Afhankelijk van de dikte van de steaks, laat je ze 4 tot 5 minuten aan beide kanten grillen. (Liever medium? Draai ze dan nog 1 keer om voor je ze van het vuur haalt.) Laat de steaks (afgedekt) 5-10 minuten op een snijblok rusten, snijd het dan in plakken en serveer met de chips en groente. Eetsmakelijk!
Bekijk hier het complete recept,
Home > Bavette