Vragen? Bel: 035 888 95 95
Colchaqua Valley
Filters tonen

Colchaqua Valley

Colchagua Valley, gelegen in het hart van Chili, is een van de meest gerenommeerde wijnregio's van het land en staat bekend om zijn uitstekende wijnproductie en schilderachtige landschap. Met een rijke geschiedenis in de wijnbouw en een gunstig klimaat, heeft deze regio een belangrijke rol gespeeld in de opkomst van Chili als een wereldwijde wijnproducent.

Klimaat en Terroir

Colchagua Valley profiteert van een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters, waardoor het ideaal is voor druiventeelt. De combinatie van een gevarieerd terrein, vruchtbare bodems en de invloed van de nabijgelegen Stille Oceaan creëert een uniek terroir dat gunstig is voor de teelt van diverse druivensoorten. Cabernet Sauvignon, Carmenère, Merlot en Syrah zijn enkele van de meest voorkomende variëteiten die hier worden verbouwd.

Druivensoorten

De Colchagua Valley is vooral bekend om zijn Carmenère-druif, die oorspronkelijk afkomstig is uit Bordeaux, maar nu zeldzaam is geworden in Frankrijk en elders in de wereld. Chili wordt beschouwd als de thuisbasis van Carmenère, en de druif gedijt bijzonder goed in de Colchagua Valley. De regio staat ook bekend om zijn uitstekende Cabernet Sauvignon en Merlot, die krachtige en complexe wijnen voortbrengen.

Wijnhuizen en Bodega's

Colchagua Valley herbergt talloze wijnhuizen en bodega's, variërend van kleine, ambachtelijke producenten tot grote, gevestigde namen in de wijnindustrie. Velen van hen verwelkomen bezoekers voor rondleidingen en proeverijen, waardoor wijnliefhebbers de gelegenheid hebben om de rijke geschiedenis en het vakmanschap van de regio te verkennen. Enkele opmerkelijke wijnhuizen zijn Viña Montes, Viu Manent en Lapostolle.

Home > Colchaqua Valley

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp