Vragen? Bel: 035 888 95 95

Montes WinesTwins 2021

Eerst een klein stukje geschiedenis over de naam van de wijn. Montes Twins is ooit bedacht door Aurelio Montes om de 'twee' druivenrassen in één wijn te doen die hijzelf als 'tweelingen' betitelde. De Cabernet-Sauvignon en de Malbec. Dit plan is echter jaren geleden gewijzigd. Echter bleef de naam wel bestaan.

Anno nu zit er een blend van vier verschillende druivenrassen in de Twins. Dus eigenlijk had deze wijn 'Quadruplets' moeten heten. En dan begrijpen we ook weer waarom ze het bij Twins hebben gehouden.

Cabernet Sauvignon geeft de wijn structuur en complexiteit. Dit gaat hand in hand met de frisheid van Tempranillo. Neem daarbij het volume en de zachtheid van Syrah, en de textuur en intensiteit van Carmenère, en de wijn is compleet.

Dit is echt een heerlijke doordrinkwijn die goed gaat bij heel veel soorten vlees en kazen. Een multi-inzetbare allemansvriend voor de kenner en de liefhebber!

€ 12,50
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

5.0/5

Montes Wines 

Montes is een vooraanstaande naam in Chili en heeft een cruciale rol gespeeld in de verbetering van de wijnkwaliteit in het land. Aurelio Montes sr. werd erkend als de meest invloedrijke wijnmaker van Chili.

In 1987 waren het Aurelio Montes en drie partners die het initiatief namen om een wijnbedrijf op te richten. Hun doel was om het volledige potentieel van Chili als wijnland te benutten en de hoogst mogelijke kwaliteit wijn te produceren. Dit streven is inmiddels met succes gerealiseerd, waardoor Montes nu behoort tot de absolute topproducenten in Chili. Onlangs is Aurelio zelfs verkozen tot de meest invloedrijke persoon in de Chileense wijnindustrie.

Montes beheert vijf wijngaarden, waarvan drie zich bevinden in de Curico Valley en twee in de Colchagua Valley. Samen beslaan deze wijngaarden een oppervlakte van 600 hectare. In 2004 is er in Alpalta een volledig nieuwe wijnmakerij gebouwd, die is ontworpen volgens de principes van de Chinese Feng Shui-filosofie. Aurelio Montes jr. heeft inmiddels zijn eigen merites als wijnmaker verdiend en vormt samen met zijn vader een hecht en succesvol team.

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Chili
Wijnhuis:Montes Wines
Druivensoort:Tempranillo, Shiraz, Carménère, Cabernet Sauvignon
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp