Vragen? Bel: 035 888 95 95
Montes Wines
Filters tonen

Viña Montes

Vina Montes werd door vier partners opgericht in 1988. Vanaf het begin hadden alle partners de grote ambitie om de wereld te laten zien wat Chili kan op het gebied van wijn. En of ze dat hebben laten zien! Viña Montes wordt momenteel wereldwijd gezien als één van de beste en meest toonaangevende wijnhuizen uit Chili.

Geschiedenis

De geschiedenis van Montes begon als een droom die geleidelijk werkelijkheid werd. Het was in 1987 dat de twee oorspronkelijke oprichters, Aurelio Montes en Douglas Murray, beide zeer ervaren wijn-professionals, hun droom wilde verwezenlijken. Chileense wijnen produceren van een significante hogere kwaliteit dan de normen van de tijd. In 1988 werd deze droom werkelijkheid. Samen met de andere twee oprichters, Alfredo Vidaurre en Pedro Grand, die hun eigen aanvullende vaardigheden en expertise mee brachten.

Montes werd geboren, aanvankelijk onder de naam Discover wijn. Vier grote visionairs die erin slaagde Montes van uit het niets op te bouwen naar een wijnhuis dat inmiddels in meer dan 100 landen wereldwijd bekend is.

Viña Montes is het boegbeeld van de Chileense wijnbouw en laat zien waartoe Chili als wijnland is staat is te produceren.

De wijngaarden

In totaal telt Viña Montes vijf wijngaarden. Drie daarvan liggen in Curico Valley en de andere twee in Colchagua Valley. De wijngaarden bieden een uiteenlopend verschil in klimatologische omstandigheden en bodemtypes en zijn beplant met vele druiven variëteiten.

Home > Montes Wines

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp