Vragen? Bel: 035 888 95 95

MontesPurple Angel 2014

Montes Purple Angel is een Chileense icoonwijn van de Carmenere. Zeldzaam, uniek en in zijn klasse absolutewereldtop! Want nergens ter wereld vindt u een vergelijkbare wijn van dezelfde druivensoort gemaakt met een vergelijkbare smaak- kwaliteit!

€ 47,95
Beperkte voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 50 euro
Bezorging door heel
Nederland
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
morgen in huis

Montes Purple Angel

De Purple Angel van Montes is een Chileense icoonwijn van de Carmenere. Zeldzaam, uniek en in zijn klasse absolutewereldtop! Want nergens ter wereld vindt u een vergelijkbare wijn van dezelfde druivensoort gemaakt met een vergelijkbare smaak- kwaliteit!

De kleur van deze gigant is diep paars rood. In de geur vindt u aroma's van donker fruit zoals bramen en van een heerlijke kruidigheid. De mooie, volle fruitsmaak met rijpe tannines heeft een degelijke structuur; Kruidig en levendig in de mond met veel finesse en elegantie.

De afdronk is imponerend met mondvullende smaak met veel lengte na. Serveren bij vlees en wild met pittige saus. Het valt zeer aan te raden de wijn 1 uur voor gebruik te decanteren.

Purple Angel is hét fantastische voorbeeld van het zeer bijzondere vakmanschap van wijnmaker Aurelio Montes. Alleen al daarom is deze Purple Angel een waar collectors item. Begin jaren negentig van de vorige eeuw heeft men bij Montes de zeldzame druivensoort Carmenère, die oorspronkelijk afkomstig is uit Frankijk, opnieuw aangeplant. Zelf beschouwd men dit als hun "Chilean variety" waaraan men de naam "Jurassic Park" heeft gegeven.

Montes beschouwd deze superwijn als het allerbeste dat men van dit druivensoort kan maken. Een icoonwijn, gemaakt van 92% Carmenère aangevuld met 8% Petit Verdot en vervolgens 18 maanden gerijpt op nieuw Frans en Amerikaans eikenhout. Aanbevolen wordt om de wijn minstens 1 uur van het gebruik te decanteren. Opleggen van deze intense wijn kan tot zeker 10 jaar na oogstjaar.

En de prachtige naam van deze super topwijn? Bij Montes geeft men daarvoor de volgende verklaring: "this new beauty is touched by the wings of an angel ... a PURPLE ANGEL".

Het huis Montes produceert echte paradepaardjes. De wijnmakers hier nemen geen genoegen met minder dan de top. En dat wordt volmondig erkend door de wijngoeroe’s in deze wereld. De ene top-score na de andere van o.m. Robert Parker en The Wine Spectator zet de Montes wijnen in de schijnwerpers, maar ook in Nederland maakt Montes furore met de onlangs gewonnen prijs als beste Restaurant Huiswijn.

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Chili
Wijnhuis:Montes
Druivensoort:Petit Verdot, Carménère
© 2018 Siersma Wijnadvies