Vragen? Bel: 035 888 95 95
Tempranillo Temperament en karaktervol
Filters tonen

Tempranillo

Tempranillo is de druif van Spanje en neemt het voortouw binnen de Spaanse blauwe druivenrassen. Maar de wijnwereld zou de wijnwereld niet zijn wanneer er nog een hele rits aliassen voor Tempranillo zijn bedacht. Zo kom je druif ook tegen onder Ull de Llebre, Cencibel en Tinto del País. In Portugal hebben ze daar nog wat variaties op, namelijk Tinta Roriz en Aragonez (Aragonês).

Rioja

Voor het gemak  houden wij het hier even bij Tempranillo. Het is het belangrijkste bestandsdeel van de beste Spaanse Rioja’s en van wijnen uit de Ribera del Duero. De druif wordt vaak gebruikt in blends en heeft typische fruit aroma’s van rijpe aardbeien of pruimen en kan aroma’s hebben zoals tabak en leer. De wijn past goed bij gerechten met tomatensaus zoals lasagne, maar ook bij pizza, chorizo en bijvoorbeeld Mexicaans eten zoals taco’s.

LEES TIP: Viva la Tempranillo! 

Nieuwe Wereld

Maar niet alleen in de Oude Wereld (lees: Europa) is Tempranillo een bekende. Ook in de Nieuwe Wereld zoals in Argentinië wordt de druif aangeplant. Andere landen in de Nieuwe Wereld zien dat ook wel zitten en je ziet dan ook dat er steeds vaker mee geëxperimenteerd wordt. Als dat geen feestje waard is.

Home > Tempranillo

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp