Vragen? Bel: 035 888 95 95

EnateCrianza 2019

De Crianza van Enate is een heerlijke wijn gemaakt van Cabernet Sauvignon en Tempranillo. Na de selectie van de druiven vindt de vergisting plaats in RVS tanks. Hierna rijpt de wijn nog 9 tot 10 maanden door in eikenhouten vaten. De Cabernet Sauvignon wordt gerijpt op Frans Eiken, terwijl de Tempranillo door rijpt om Amerikaans Eiken.

Hierdoor ontstaat een volle wijn, met tonen van rijp fruit, specerijen, vanille en een gestructureerde tannines.
Prachtige wijn van noordelijk Spaanse bodem!

€ 14,95
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Enate

Crianza

Bij weinig wijnbedrijven gaan wijn en kunst zó samen als bij Enate, in Somontano (Noord-Spanje). In 1992 startte niet alleen het wijnbedrijf Enate, maar ook de nu indrukwekkende collectie van moderne kunst. De state-of-the-art bodega, gebouwd tussen 1992 en 1997, is een wijnmakerij én een museum, met werken van vele contemporaine Spaanse en internationale schilders. Die zijn niet alleen ter plaatse te bewonderen, maar sieren ook de labels van de flessen van Enate.

Vinificatie

De met de hand geplukte trossen worden ontsteeld. De perfect rijpe druiven worden geperst en apart (tempranillo <> cabernet) in RVS tanks vergist bij 28°C. De inweking duurt 10-15 dagen. De jonge wijn ondergaat een volledige malolactische gisting en een opvoeding van 9/10 maanden in barriques van eikenhout, Frans (voor de cabernet sauvignon) en Amerikaans (voor de tempranillo). De wijn wordt traditioneel geklaard met albumine (eiwitten) en licht gefiltreerd. Het wordt zonder koude stabilisatie behandeling gebotteld, waardoor een klein depot in de fles mogelijk is. Een teken van kwaliteit.

Smaak

Diepe kersenrode kleur. Intense en complexe neus, rijk aan gerookte tonen en specerijen, op een ondergrond van rijp fruit. In de mond is de wijn vol van structuur, goed in evenwicht dankzij de rijpe tannines en het frisse zuur. Lange finale met elegante houttonen.

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Spanje
Wijnhuis:Enate
Druivensoort:Tempranillo, Cabernet Sauvignon
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp