Vragen? Bel: 035 888 95 95
Enate Where Art & Wine Become One
Filters tonen

Enate

Het wijnhuis Enate vinden we in het dorpje Salas Bajas, in het wijngebied Somontano. Het wijnhuis is jong, opgericht in 1991, maar toch al echt een begrip in de Spaanse wijnwereld. Het doel van Enate is het produceren van kwalitatief hoogstaande en premium wijnen van de beste druiven van Somontano, met respect voor de eeuwenoude lokale tradities en met behulp van de modernste technologie.

Somontano

De D.O. Somontano ligt in het noordoosten van Spanje, in de Huesca provincie. Het is eveneens een vrij recente D.O. (1984) maar ook een van de meest dynamische en gewaardeerde in Spanje.

Bodem

De bodem bestaat uit een mengsel van zand en leem, arm en waterdoorlatend. De wijngaard ligt op 550-600 meter boven de zeespiegel, beschermd door de Pyreneeën. De luchtvochtigheid is laag, mede door het drogende effect van zachte winden. Door de hoogte is het verschil in temperatuur tussen dag en nacht zeer groot, 35°C overdag, 15°C ’s nachts. Dit geeft de druiven extra complexiteit, aromatische kracht en smaak.

Enate

Where Art & Wine become One

Het wijnhuis is gelegen in het dorp Salas Bajas, in Somontano. Het is een typische "Winery of the 21st century" dat zich in korte tijd heeft opgewerkt tot een van de meest prestigieuze avant-garde wijnhuizen van Spanje.

Home > Enate

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp