Vragen? Bel: 035 888 95 95

BoutinotCôtes du Rhône Villages 2022

Als er één wijn is die we lekker vinden dan is het echt zeker deze Côtes du Rhône. Hij is vol, zacht en vooral elegant. Een wijn om op veel momenten een glas van te nuttigen. De wijn is het geesteskind van Paul Boutinot die ooit de eigenaar was van de grootste wijnimporteur van Engeland.

Paul Boutinot heeft zich aangesloten bij het illustere gezelschap van de "Rhône Riders". Met Eric Monnin (Boutinot's Franse wijnmaker) aan zijn zijde bestormen zij de zuidelijke dorpen van de Côtes du Rhône in hun zoektocht naar - perfect terroir én partners met flexibele faciliteiten voor de vinificatie en rijping van de wijnen.

€ 11,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

3.5/5
Terug naar het overzicht |

Côtes du Rhône Villages 2022

Boutinot

Paul Boutinot heeft zich aangesloten bij het illustere gezelschap van de “Rhône Riders”. Met Eric Monnin (Boutinot’s Franse wijnmaker) aan zijn zijde bestormen zij de zuidelijke dorpen van de Côtes du Rhône in hun zoektocht naar - perfect terroir én partners met flexibele faciliteiten voor de vinificatie en rijping van de wijnen.

De zoektocht heeft uitzonderlijke “single village” wijnen en een voortreffelijke Côtes du Rhône Village opgeleverd. Afkomstig uit onder andere Séguret en Cairanne en delen van Roaix, St. Gervais en Sablet. Eric Monnin vinifieert elk perceel afzonderlijk en voedt vervolgens de wijnen op in een combinatie van nieuwe vaten, oudere vaten en demi-muids (600 liter). De strenge selectie en het streven naar perfectie resulteert in verbluffend mooie Rhône wijnen, waarbij elke wijn op zich een prachtige weerspiegeling geeft van het terroir.

Smaak

Elegante bessenfruit aroma's met een hint van kruiden en pittige rood fruit, zachte tannines en romig.
Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Frankrijk
Wijnhuis:Boutinot
Druivensoort:Shiraz
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Côtes du Rhône Villages 2022

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp